We hebben een heerlijke zomer gehad waarin we niet hebben stilgezeten.

We vernemen dat de zorgen groeien onder de leden over het aankomend seizoen. KHN Rotterdam wil graag weten op welke manier wij leden kunnen ondersteunen, jouw input is van groot belang. Je kunt hiervoor een korte enquête invullen via: http://bit.ly/KHNRotterdamEnquete. De resultaten uit de enquête worden meegenomen in ons volgend overleg.

Iris Wulffraat (voorzitter) en Nina Hooimeijer (vice-voorzitter) van KHN Rotterdam
hebben naar aanleiding van de uitspraken van burgemeester Aboutaleb, een interview gegeven in AD Rotterdams Dagblad. Ze noemen o.a. de uitspraken van Burgemeester Aboutaleb aanmatigend. Het volledige artikel lees je hier.

Eveneens zijn we keihard aan het werk om samen met de diensten tot een plan te komen voor de realisatie van winterterrassen voor het aankomend seizoen. We zijn in gesprek over de voorwaarden met betrekking tot windschermen, terrasverwarming, eventuele overkappingen, het voortzetten van het project “terrasvlonders”, het ter beschikking stellen van Rotterdamse fleecedekens enzovoort.

Ook hebben we onze zorgen geuit richting de toezichthouders over de wijze waarop er op dit moment gehandhaafd wordt. Er is veel onrust en verontwaardiging onder de leden over de toon waarop men wordt aangesproken. Binnenkort volgt een gesprek met een aantal gemeentelijke diensten om over dit onderwerp verder door te praten. Om o.a. beter te kunnen duiden wanneer een gesprek coachend of waarschuwend is geweest en om meer helder te krijgen wat een ‘exces’ precies is en wat hieronder wordt verstaan? Vooralsnog wordt als een exces beschouwd; dansen, zingen, staan, polonaise en teveel mensen in een te kleine ruimte. Wordt vervolgd.

Als je bezoek hebt gehad van iemand die achteraf besmet bleek met het coronavirus (COVID-19), ontvang je een brief van de GGD. Er wordt onder andere gevraagd om gasten hiervan op de hoogte stellen. Horecaondernemers willen medewerking verlenen, maar let op: dit is niet een verplichte taak voor horecaondernemers maar voor de GGD. Het beantwoorden van vragen die daaruit voortkomen vergt veel tijd voor horecaondernemers en vaak moet men alsnog verwijzen naar de GGD.

De gemeente heeft met haar eigen diensten de Horecanota geëvalueerd, de bevindingen worden de komende tijd met horecaondernemers en belanghebbende organisaties besproken. Verder zal in dit kader het gebruik van 24-uurs vergunningen onderzocht. Op korte termijn staat er een overleg gepland om het proces van de Horecanota verder in te vullen.

Afgelopen periode zijn er ook een aantal brieven verstuurd. In een gezamenlijke brandbrief naar burgemeester Aboutaleb, hadden MKB Rotterdam, Retail 010, Koninklijke INretail & KHN Rotterdam gepleit om het mondkapjesbeleid voor Rotterdam te heroverwegen.

Gelukkig is de mondkapjesplicht afgeschaft.

Eveneens is er met bovengenoemde partijen een actieplan geformuleerd. Het plan zal voortdurend moeten worden bijgesteld aan de hand van de actualiteit. We hebben nauw contact met burgemeester Aboutaleb en wethouder Kathmann om het plan bij te werken.

Volgende maand staat er een overleg gepland, mocht je - naast de enquête - extra input willen leveren, laat het ons horen. Natuurlijk staan wij ook klaar voor al jouw vragen. Neem contact met ons op via de mail: rotterdam@khn.nl. Laten we met elkaar zorgen dat de besmettingen in Rotterdam zo snel mogelijk afnemen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens