De eerste stap is twee weken geleden gezet met de opening van de terrassen , maar voor de meeste ondernemers is dit enkel een hele kleine eerste stap.

Naast dat er meer versoepelingen nodig zijn hebben wij ook de ruimte nodig om te herstellen als branche. Er hebben in de afgelopen periode meerdere overleggen met de gemeente hierover plaatsgevonden. Middels deze nieuwsbrief brengt het bestuur van KHN Schiedam jou graag op de hoogte.

Bestel jouw elektrisch verwarmde kussens en dekens voor 21 mei!
De gemeente wil de horeca ondersteunen en heeft dekens en elektrisch verwarmde kussens aangeschaft.
Via de post is er een brief verstuurd naar alle ondernemers met de vraag of zij interesse hebben in verwarmde kussens en of dekens. Indien je dit wilt dien je een mail te sturen naar Ronald Ultee, r.ultee@schiedam.nl. In de mail geef je aan dat je geïnteresseerd bent en hoeveel zitplaatsen je hebt op je terras. De mail moet wel voor 21 mei verzonden zijn, zodat er een verdeling gemaakt kan worden onder de geïnteresseerden.

Overleg met de gemeente Schiedam
Ondertussen zijn we achter de schermen aan het werk geweest om zo veel mogelijk ruimte te creëren voor wanneer het weer mag. Dit heeft o.a. geresulteerd in uitbreiding terrassen en minimaliseren van gemeentelijke lasten zoals geen precario heffing voor het terras in 2021.
Daarnaast zijn wij gesprekspartner van de gemeente voor het economisch herstelplan.

Vergadering bestuur KHN Schiedam
Enkele weken geleden heeft het bestuur Djavan Brauwmuller uitgenodigd tijdens de vergadering. Hij is verantwoordelijk voor het opstellen van het economisch herstelplan. Het plan is breder dan enkel horeca, maar zijn intentie was om alvast te vernemen waar de behoefte o.a. ligt.

Besproken onderwerpen voor herstel zijn:

  • Minimaliseren kosten optimaliseren ruimte;
  • Vast aanspreekpunt bij de gemeente;
  • Eerlijk speelveld;
  • Personeel & onderwijs.

Daarnaast is ook onder de aandacht gebracht:

  • Legen prullenbakken/openbare toilet;
  • Een verzoek om extra geld voor extra leging van prullenbakken in het centrum, de prullenbakken zijn overvol en ook een verzoek om het aanbrengen van een openbare toilet. Veel gasten uit andere steden zijn enthousiast over Schiedam, een openbaar toilet kan daaraan een bijdrage leveren.

Suggesties leden
Het bestuur staat altijd open voor suggesties van leden. Wij zouden graag van jullie horen wat je denkt nodig te hebben op de korte en lange termijn om deze crisis door te komen? Je kunt dit aangeven bij een van de bestuursleden of via de regiomanager. Wij horen graag van jullie!

Contact regiomanager KHN
Hebben jullie vragen of suggesties? Je kunt altijd contact opnemen met Renata Beijen via 06-57078774 of r.beijen@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens