Afgelopen week zijn we bij verschillende online vergaderingen aangeschoven waarbij de gemeente Winterswijk, 100% Winterswijk, Hendrik-Jan Mensink namens Recreatie en buitengebied, ABH-City en de Markt aanwezig waren. Graag praten we jullie even bij.

Duitse gasten
Afgelopen week heeft de burgemeester van Winterswijk opgeroepen om niet naar Winterswijk te komen op 3 oktober. Dit is niet alleen in Winterswijk gebeurd, maar ook in Venlo, Dinxperlo en andere grensgemeentes. Daarnaast is Nederland voor de Duitsers ‘code rood’ geworden en hadden zij tot afgelopen weekend meldplicht als ze de grens over gingen. Inmiddels is dit voor een boodschap of om te tanken weer teruggetrokken. Wel moeten Duitsers die langer dan 24 uur in Nederland zijn geweest 10 dagen in quarantaine.

Lokale gasten
Omdat Nederland voor de Duitse gast ‘code rood’ is geworden, is het natuurlijk ontzettend belangrijk om ons te richten tot de lokale bezoekers van het centrum. Zorg dat het veilig is, straal dit uit en vertel je gast ook wat je doet om het voor hen zo veilig mogelijk te maken! Daarnaast is het altijd leuk om je gast via social media hierop nog even te attenderen om lokaal te genieten.

Lokale belasting en reclame
Gemeente Winterswijk is in het begin van de COVID-19 periode bezig geweest met het uitstellen van precario- en andere belastingen. Ze zijn op dit moment nog steeds in gesprek over het laten vallen van deze belastingen voor dit jaar, eventueel voor volgend jaar. Wanneer hier uitsluitsel over is zal dit bekend gemaakt worden.

Er is een budget voor 100% Winterswijk vrijgemaakt. Op dit moment is het niet verstandig om bezoekers naar Winterswijk te ‘lokken’ met mooie reclames over de maatregelen die we nemen in het centrum, omdat we vooralsnog op code rood staan en de gemeente niet wil dat het te druk wordt en dat de Veiligheidsregio op zo’n moment kan besluiten dat het centrum, of een deel hiervan, gesloten wordt voor bezoekers. Wel ligt er voor de lange termijn een mooi plan, om Winterswijk weer op de kaart te zetten en zo voor volgend jaar weer vertrouwen te winnen van de Duitse, maar ook de Nederlandse gast die hier op vakantie komt.

Overdekte terrassen
De gemeente is bezig met een beleid om uitzonderingen toe te staan met betrekking tot overdekte terrassen op eigen terras. Wil je hierover meer informatie? Stuur de gemeente dan even een mailtje. Er is tevens een speciaal email adres voor vragen over corona coronavragen@winterswijk.nl.

Centrumvisie
Naast de heftige situatie waar we nu met zijn allen in zitten, wordt er ook naar de toekomst gekeken. Hoe houden we Winterswijk up to date in de toekomst, zodat we de bezoekers van het centrum blijven verrassen en ontvangen.

De kick-off van deze route naar een nieuwe centrumvisie heeft al plaatsgevonden en aan de hand daarvan zijn er werkgroepen gemaakt. Wil je hierover meer informatie, laat dit dan even weten, dan kunnen we je de mail toesturen waarin alle werkgroepen kenbaar zijn gemaakt en hoe je je kunt aanmelden om deel te nemen.

Voor nu willen we iedereen heel veel succes en sterkte wensen de komende tijd, en hopen we dat de getroffen maatregelen nut hebben zodat we de komende persconferentie weer beter nieuws krijgen. Ondertussen blijft KHN zich landelijk ook inzetten voor haar leden.

Alle ontwikkelingen daarover worden in de nieuwsbrieven vermeld die 2 keer in de week worden verstuurd. Mocht je nog vragen hebben kun je ook altijd contact opnemen met onze regiomanager Jan Willem van der Straaten. Jw.vanderstraaten@khn.nl.

We nemen tot slot de spreuk van onze Burgemeester over;

Houd afstand, houd moed en heb lief.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens