Op dinsdag 12 mei jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Wat kwam er zoal ter sprake?

Gemeentelijke belastingen
KHN is in overleg met de gemeente Haarlem om soepel om te gaan met de heffing van gemeentelijke belastingen, BIZ bijdrage, precario, toeristenbelasting etc. Op dit moment heeft de gemeente uitstel verleend voor de betaling van de gemeentelijke belastingen tot 1 juli. kHN Haarlem blijft voor afstel pleiten voor heel 2020.

Schouw met betrekking tot terrassen en handhaving
De gemeente heeft de toezegging gedaan flexibel om te gaan met de ruimte voor terrassen. Echter moet er wel een algemeen kader worden opgesteld waarbinnen het gebruik van deze ruimte moet vallen. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om je terras uit te mogen breiden, waarbij bij meer ruimtegebruik, de capaciteit hetzelfde blijft en dus hetzelfde aantal zitplaatsen als voorheen neergezet kan worden. Komende donderdag vindt er een schouw plaats met wethouder Robert Berkhout, KHN en de brandweer om te bepalen waar de mogelijkheden liggen.

KHN heeft contact met de afdeling handhaving van gemeente Haarlem om de heropening zo soepel mogelijk te laten verlopen. Samen moeten we denken in mogelijkheden en tot oplossingen komen als het gaat om het volgen van de regels. Belangrijk is dat het kader duidelijk is voor de gemeente, de ondernemers én de bezoekers.

KHN Haarlem is bezig met omschrijven van een aantal richtlijnen voor de terrasexploitatie en zal dit na de schouw definitief maken en delen.

Protocol
Leden hebben het protocol voor de heropening van de terrassen ontvangen. Dit is een leidraad die de ondernemers kunnen gebruiken. Het protocol zal nog verder uitgewerkt worden aan de hand van de vragen die hierop zijn gekomen.

Het protocol vind je hier.

Dinsdag 9 juni overlegt jouw bestuur weer. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wilt stellen, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens