Je kunt tot 28 januari 2022 TVL Q4 aanvragen. De regeling TVL Q4 2021 is voor ondernemers die in het 4e kwartaal van 2021 minimaal 20% minder omzet hebben ten opzichte van het 4e kwartaal van 2019 of het 1e kwartaal van 2020.

De subsidie kun je aanvragen voor de maanden november en december 2021. Eind vorig jaar liet het kabinet weten dat door de nieuwe harde lockdown de omzetdrempel voor deze periode is verlaagd. Voorheen gold dat een bedrijf een verlies moest doormaken van minimaal 30 procent, dat is voor deze periode verlaagd naar 20 procent.

Let op! Aanvraag afgewezen vanwege omzetdrempel?

Dat moet wel nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Daardoor kunnen ondernemers die tussen de 20 en 30 procent vallen een melding zien dat de aanvraag wordt afgewezen. Zie jij die melding en is jouw verlies 20 procent of meer? Dien dan alsnog een aanvraag in. In de tussentijd komt u in een ‘digitale wachtkamer’. Zodra het akkoord er is wordt jouw aanvraag beoordeeld. Lees ook deze informatie op rvo.nl.

Voorschot en afrekening

Ondernemers ontvangen, net zoals in vorige periodes, eerst een voorschot van het berekende subsidiebedrag. Later wordt deze verrekend met de daadwerkelijke cijfers van deze periode.

Waar aan te vragen?

Aanvragen kan via de site van de RVO.

Wanneer heb je een accountant- of derdenverklaring nodig?

Ondernemers met een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer moeten een accountantsproduct direct meesturen bij het indienen van de vaststelling. Dit geldt voor alle ondernemers, mkb-bedrijven en grote ondernemingen. Neem hiervoor contact op met je accountant. Let op, alleen accountantskantoren kunnen dit product leveren.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens