Vanwege het zeer moeilijk op te lossen personeelstekort bij vele o.a. horecabedrijven hebben we als afdelingsbestuur van KHN Oost-Zeeuws-Vlaanderen gekeken wat hier aan kunnen doen.

Het probleem is erg groot en zeker niet alleen in onze streek en in onze bedrijfstak.

Vanwege het door oorlog geteistert Oekraïne zijn vele vluchtelingen richting het westen gekomen. En ook in onze omgeving zijn inmiddels vele Oekraïnse vluchtelingen. Deze mensen zijn gewend hard te werken en vervelen zich met niets doen. Ook helpt het hun niet dat ze veelal niemand kennen en onze taal en soms ook de Engelse taal niet machtig zijn.

Omdat wij een tekort aan personeel hebben en de vluchtelingen een wil om aan het werk te gaan, hebben we bedacht contact met deze vluchtelingen te leggen. Uiteindelijk is dat gelukt via een omweg en zijn we in contact gekomen met een Poolse mevrouw (Ana Rewinski), die al jaren Poolse werknemers en hun werkgevers helpt met alle in Nederland verplichte administratieve besognes.
Zij wil dit ook voor de Oekraïnse werknemers en hun werkgevers doen. Het voordeel hiervan is dat je al werkgever verder niet de specifieke vergunningen, administratie e.d. moet regelen.

Gemeente organiseert open dag

Afgelopen dagen kregen we door dat de gemeente voor deze vluchtelingen en voor de werkgevers in onze streek een "open" dag organiseert.
De organisator van de gemeente is Marco Coolsen, tel: 06 10 93 72 96 in samenwerking met "Hulst voor elkaar" Ellen Verstraeten, tel: 06 20 65 66 41.

Wanneer: 6 mei 2022
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Waar: Den Dullaert

Iedere werkgever kan gedurende bovenstaand tijdstip langs komen en contacten leggen. Zowel Oekraïnse mensen als het bureau van Ana Rewinski zullen aanwezig zijn. Uiteraard zullen deze Oekraïners niet alle soorten functies kunnen vervullen.
Een kok en kelner zullen vanwege hun beperkte taalkennis niet ideaal zijn, maar er zijn ook andere kansen zoals onderhoud, schoonmaak, afwas en zeker technische beroepen. Daarbij kun je redelijk uit de voeten met google translate.

Een van onze bestuursleden heeft zeer goede ervaring met Oekraïnse werknemers en raadt daarom iedereen aan om langs te komen en of contact te leggen met een van bovenstaande personen.

We wensen jullie allen veel succes.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens