Wil jij ook dat de inwoners in jouw stad veilig uit kunnen en de zogenaamde raddraaiers geweerd worden? Om de werking van de Collectieve Horeca Ontzegging te laten slagen is het belangrijk dat zo veel mogelijk horecaondernemers zich aansluiten.

Met de Collectieve horecaontzegging (CHO) kunnen horecaondernemers binnen een bepaald uitgaansgebied notoire overlastgevers uit hun zaak weren. Iemand die geweld, overlast, diefstal of een ander delict in of op het terras van een uitgaansgelegenheid pleegt, krijgt een ontzegging voor alle aangesloten horecagelegenheden. Als een persoon met een ontzegging toch een zaak binnengaat, is er sprake van huisvredebreuk.

Wat is een CHO?

De CHO is een instrument waarbij lokale horecaondernemers, de gemeente en politie samenwerken aan een veilige uitgaansomgeving. Ondernemers die meedoen aan een CHO spreken af dat wanneer een gast zich zodanig misdraagt in een bedrijf dat hem een ontzegging voor een bepaalde tijd wordt opgelegd, die ontzegging ook geldt voor alle andere horecabedrijven die meedoen.

Het doel van het instellen van een CHO is om in de aangesloten horecabedrijven (inclusief de daarbij behorende erven/terrassen):

  • De veiligheid van horecaondernemers, hun medewerkers en hun gasten te vergroten.
  • Overlast gevend gedrag te reduceren.
  • Criminaliteit te voorkomen en tegen te gaan.

Voor een CHO zijn naast horecaondernemers ook politie en gemeente partners. Voor het opleggen en handhaven van de CHO moeten horeca en politie persoonsgegevens met elkaar uitwisselen. Ook ondersteunt de politie bij het opleggen van de CHO aan een overlastgever en het opstellen van het proces verbaal. De gemeente faciliteert deze samenwerking.

Sluit je aan bij de CHO van Drachten

KHN Midden Friesland gaat aan de slag met de CHO voor Drachten. Het bestuur van KHN Midden Friesland is verantwoordelijk voor de uitvoering en naleving en houdt de administratie en registratie bij. Hiervoor wordt een afgeschermde database gebruikt op een aparte -nog te realiseren- beveiligde website; www.erzijnregels.nl/Drachten. Om de werking van de CHO te laten slagen is het belangrijk dat zo veel mogelijk horecaondernemers zich aansluiten.

Wat moet je doen als horecaondernemer in Drachten?

Vul jouw gegevens op het aanmeldformulier in en onderteken de CHO, stuur je aanmelding voor maandag 15 augustus aanstaande per mail naar middenfriesland@khn.nl, per post naar: KHN Midden Friesland, Schoolstraat 84, 9251 ED BURGUM of lever de formulieren in bij Sven Boxem, Noordkade 68 in Drachten.

Hiermee ga je akkoord met het naleven van de CHO en het op veilige wijze delen van de persoonsgegevens van overlastgevers. KHN Midden Friesland verzamelt alle aanmeldformulieren en stuurt deze aan de Autoriteit Persoonsgegevens voor de vergunningsaanvraag. Na goedkeuring van de AP ontvangen alle deelnemende ondernemers een deursticker. Met deze sticker laat je zichtbaar zien dat je deelneemt aan de CHO.

Meer informatie

Voor meer informatie en ondersteuning kun je terecht bij jouw regiomanager Aly Meindertsma (a.meindertsma@khn.nl / 06 53 35 07 09). Of bekijk deze brief inclusief vragen en antwoorden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens