Steeds meer hurende horecaondernemers stappen naar de rechtbank om met betrekking tot de coronacrisis een huurkorting af te dwingen. In verreweg de meeste gevallen kiezen rechters de kant van de huurder. Dat kan veel verschil maken voor ondernemers die het zwaar hebben; in verschillende gevallen hoeven zij met betrekking tot de vorige sluitingsperiode nog maar de helft van de huur te betalen. Krijg jij al huurkorting of betaal je nog steeds het volle bedrag? Laat je adviseren door KHN Advies!

De gerechtelijke uitspraken tot nu toe zijn voornamelijk via kort geding procedures gedaan. Bij kort geding uitspraken is er sprake van zogenaamde voorlopige oordelen, waardoor er wordt gesproken over een huuropschorting in plaats van een huurkorting. In een zogenaamde bodemprocedure kan de rechter zo’n huurkorting definitief vaststellen. Aangezien dit soort procedures vaak maandenlang duren, zullen over dit onderwerp de eerste uitspraken in de bodemprocedures pas later volgen. Wij brengen jou op de hoogte als deze uitspraak volgt.

Recht op huurkorting

Vanaf het begin van de coronacrisis en de sluitingsmaatregel hebben wij beargumenteerd dat een hurende horecaondernemer recht op een huurkorting heeft. In de tussentijd hebben wij namens verschillende leden met de verhuurder onderhandeld en een regeling met een huurkorting getroffen. In andere zaken staan wij onze leden in een gerechtelijke procedure over dit onderwerp bij.

Huur jij en heb je advies nodig?

Stemt jouw verhuurder niet in met een huurkorting? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen jou adviseren en bijstaan om deze huurkorting te realiseren. Ook jou helpen wij graag in deze moeilijke periode. Neem voor vragen of meer informatie contact op met KHN Advies, door te bellen naar 0348 48 94 89 of per mail info@khn.nl

Lees ook

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens