Zuid-Limburg heeft de ambitie om een van de aantrekkelijkste regio’s in Europa te zijn om te leven en te werken. Om op langere termijn een groter welvaartsniveau te realiseren moeten wij onze economie toekomstbestendig maken.

Wat is Economische Samenwerking Zuid-Limburg (ESZL)?
Door een inhoudelijke coalitie te smeden tussen het bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen en regionale overheden ontstaat er een breed gedragen samenwerkingsverband waarbinnen de ambitie in daadkracht wordt omgezet.

ESZL fungeert daarbij als overlegtafel: samen de lijnen uitzetten, prioriteiten vaststellen, afspraken maken, programma’s formuleren, initiatieven aanjagen en samenwerkingsprojecten ondersteunen.

Ondernemersessies

Heb jij als ondernemers vragen over de invulling van de QR-code, precariorechten, huurachterstand en andere zaken die het gevolg zijn van de Corona maatregelen dan kun je deze en andere vragen stellen tijdens een gratis sessie van ongeveer 1 uur in het bijzijn van collega ondernemers, de wethouder Economie van jouw gemeente en een aantal specialisten van KvK en IMK (Instituut voor Midden en Kleinbedrijf). De volgende ondernemerssessies staan gepland:

Maastricht : Dinsdag 2 november 19.00-20.00 uur (digitaal)
Meerssen : Donderdag 4 november 17.00-18.00 uur (digitaal)
Landgraaf : Dinsdag 16 november 19.00-20.00 uur (fysiek)

Het voordeel van deze ondernemerssessies is dat je met andere ondernemers in gesprek kunt gaan en ervaringen delen. De wethouder economie is aanwezig en weet van de hoed en de rand. Hij kan meteen anticiperen en kijken of het mogelijk is om afspraken te maken. De specialisten zorgen met hun kennis ervoor dat vragen duidelijk beantwoord worden. Daar waar niet direct een antwoord mogelijk is, kunnen afspraken worden gemaakt om een en ander uit te zoeken en te delen op een later moment.

Voor die ondernemers waarvoor de datum/tijd van de geplande sessie niet uitkomt is er de mogelijkheid van een individuele sessie. Na een intake waarin de vragen benoemd worden, wordt de betreffende ondernemer in contact gebracht met de juiste personen/instanties die hem verder zullen helpen.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie of aanmelding voor de ondernemerssessies kun je een bericht sturen aan de heer M. Fooij, e-mailadres: math.fooij@eszl.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens