In verband met de invoering van het coronatoegangsbewijs (CTB) heeft de Rijksoverheid middelen aan gemeenten ter beschikking gesteld om horecaondernemers, verenigingen, dorpshuizen e.d. die maatregelen moeten nemen om bezoekers te controleren voor een deel tegemoet te komen.

Sinds 25 september zijn alle horecagelegenheden, dorpshuizen, sportkantines etc. verplicht om een coronatoegangsbewijs-check (CTB) te doen op het moment dat een bezoeker binnen plaatsneemt om wat te eten of drinken. Het kan zijn dat u door deze controleplicht extra kosten hebt moeten maken. Daarom heeft het rijk budget beschikbaar gesteld, om CTB-plichtige locaties te ondersteunen. Om in aanmerking te komen voor een mogelijke tegemoetkoming in de kosten gelden een aantal voorwaarden:

  • Alleen kosten die gemaakt zijn in de periode van 22 september t/m 31 december 2021 kunnen gedeclareerd worden;
  • Het budget is bedoeld voor redelijkerwijs te nemen maatregelen, bijvoorbeeld beveiligers, gastvrouwen of zogenaamde cityhosts die ondernemers helpen bij de controle van het CTB.

Mocht je als ondernemer tegen problemen rondom het CTB aanlopen, dan vragen wij contact op te nemen met de accountmanagers Helmie van de Camp: e-mail h.vandecamp@bronckhorst.nl, tel. 06 86 88 19 35) of Gert Jan Mugge: e-mail g.mugge@bronckhorst.nl tel. 06 86 85 32 86) voor horeca.

Bestuurders van verenigingen en stichtingen kunnen contact opnemen met combinatiefunctionaris Karin ten Heggeler:e-mail k.tenheggeler@bronckhorst.nl, tel. 06 55 88 82 23). Deze medewerkers denken graag met je mee hoe de gemeente je kan ondersteunen om de geldende regels uit te voeren.

Alleen samen krijgen we corona onder controle! Wij hopen jullie hiermee voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens