Samen met de 5 horecaonderwijsinstellingen organiseert KHN Amsterdam wederom een Onderwijsdag. Docenten kunnen een kijkje nemen bij de horecabedrijven. Doe je ook weer mee? Meld je dan aan om enkele docenten in je bedrijf te ontvangen op 10 maart 2020.

Dit is weer de gelegenheid om docenten van de 5 horecaonderwijsinstellingen in Amsterdam de praktijk te laten ervaren. Een rondleiding, enkele uren mee laten lopen / werken in het bedrijf / een instructie / werkoverleg laten bijwonen, een gesprek met de manager, alles behoort tot de mogelijkheden.

Aanbod en deelname
We horen vaak dat het onderwijs niet goed aansluit op de praktijk in onze bedrijven. Tevens is er een enorme uitdaging om voldoende werknemers te vinden en te behouden voor onze branche. Dit is de kans om een bijdrage te leveren aan dit proces. Graag ontvangen wij het aanbod voor deze praktijkdag die zal plaatsvinden op dinsdag 10 maart 2020. We zullen die dag ongeveer 300 docenten een bezoek aan verschillende horecabedrijven aanbieden. Dat is altijd een uitdaging maar wij hopen weer op je deelname. Je kunt docenten ontvangen en simpel een rondleiding in het bedrijf geven, mee laten werken, maar ook allerlei andere creatieve activiteiten aanbieden. Onderstaand een overzichtje van wat collega’s voorafgaande jaren hebben aangeboden.

Voorbeelden activiteiten
Meewerken met een leerling - meewerken in de keuken, voorbereidingen treffen - een Barista instructie - een instructie cocktails maken - een instructie van een kok - Human Resources, Accounting, Revenue Management in de praktijk - meelopen of gesprek met managers van de verschillende afdelingen, leermeesters, enz. - gesprek over stagemogelijkheden binnen het bedrijf, leerlingenbeleid, enz. - discussie over outsourcing (voor- en nadelen) - rondleiding en uitleg over nieuwe concepten / zelfs projecten in aanbouw - bijwonen van een managementoverleg / werkoverleg - bijwonen van een interne training - meewerken in de receptie - uitleg over een reserveringssysteem - uitleg over online inchecken - een gesprek met een (General) Manager.

Alles mag! We vragen een activiteit van minimaal 1,5 uur, maar het mag ook langer duren. Activiteiten kunnen aangeboden worden voor 10 maart overdag, maar ook ’s avonds.

Om de docenten de gelegenheid te geven om meerdere activiteiten te volgen hebben we de dag onderverdeeld in 3 tijdblokken:

  • 1: tussen 8.00 – 12.00 uur
  • 2: tussen 13.00 – 17.00 uur
  • 3: tussen 19.00 – 21.00 uur

Kies in het opgaveformulier dus eerst voor een tijdblok en geef daarna de werkelijke start- en eindtijd binnen het tijdblok aan.

Ook vragen wij weer of het mogelijk is om de activiteit in het Engels aan te bieden. Aanmeldingen van kleinere bedrijven zijn ook gewenst omdat blijkt dat ook hier veel leerlingen/studenten terecht komen. Of als je slechts een of twee docenten een programma kunt bieden, ontvangen we ook graag het aanbod.

Wij verwerken de aangeboden activiteiten op een speciale website. Vanaf eind januari zullen de activiteiten daarop zichtbaar zijn zodat docenten zich kunnen inschrijven. Wij houden je op de hoogte en zullen de deelnemerslijst een paar dagen van tevoren opsturen naar het opgegeven emailadres.

Aanmelden
De opgave van de activiteit kan hier ingevuld worden. (ter info: de aanmeldknop heeft soms tijd nodig om de informatie te verwerken). Na het aanmelden zal er een bevestiging worden gestuurd naar het opgegeven emailadres.

We willen de opgave graag vóór 13 januari 2020 ontvangen om voldoende tijd te hebben om de activiteiten op de website plaatsen.

Vragen
Voor vragen en/of opmerkingen, neem contact op met KHN Amsterdam, amsterdam@khn.nl.

Alvast bedankt voor jouw bijdrage. Daarmee kunnen we van deze onderwijsdag weer een succes maken!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens