Tijdens de Haagse Klimaatweek op 11 en 12 november a.s. proeft en ervaart de gast hoe lekker én toekomstgericht duurzaam eten kan zijn.
Dit jaar zijn er vier bijzondere restaurantroutes met 9 restaurants:
In elke route geniet de gast van een driegangenmenu, waarbij elke gang geserveerd wordt op een andere locatie. Zo ontdek je verschillende Haagse restaurants die duurzaamheid met passie omarmen.
Met deze routes geven we koplopende Haagse restaurants een podium en zetten we hen letterlijk en figuurlijk in het zonnetje. Hun toewijding aan plantaardige innovatie en Zero-Waste koken inspireert én laat zien hoe de horeca bijdraagt aan een duurzamere stad.
De routes worden georganiseerd door de gemeente Den Haag, in samenwerking met lokale horecaondernemers. De wethouder loopt zelf mee tijdens één van de routes en ook diverse influencers zijn van de partij om hun ervaringen te delen en duurzame eetkeuzes verder op de kaart te zetten. Tussen de gangen door vertellen de chefs en eigenaren hoe zij met hun keuken bijdragen aan een groenere toekomst.
Deelnemende restaurants
Zero-Waste route 11 en 12 november: Restaurant Botanica, Boterwaag, Ethica.
Plant Based route 11 november: Vegan Pizzabar, Schlemmer, Zeta.
Plant Based route 12 november: Menny's Kitchen, Gastropub Van Kinsbergen, De Prael.
Een inspirerende avond vol smaak, duurzaamheid en nieuwe perspectieven op eten – waarin Den Haag laat zien dat groen genieten de toekomst heeft.
Voor alle informatie kijk op de website van de Haagse Klimaat Week: Home | Haagse Klimaatweek 2025