Onlangs heeft KHN Amstelland een gesprek gehad met Dura Vermeer over de ontwikkelingen op de N196. Op dit moment is deze weg een soort snelweg en loopt dwars door Aalsmeer. Door rotondes te plaatsen in plaats van verkeerslichten, zal de doorstroming verbeteren. Daarnaast komt er een verbeterde fietsverbinding.

Tijdens dit overleg is de planning en de fasering voor het project HOVASZ toegelicht. De concept-faseringstekeningen zijn besproken met betrekking tot de bereikbaarheid van Aalsmeer als er werkzaamheden plaatsvinden. Een duidelijke omleidingsroute voor het bestemmingsverkeer richting de ondernemers is daarom belangrijk.

Er zullen na de aanleg ook problemen zijn met oude navigatiesystemen, bezoekers en leveranciers blijven dan via de oude N196 rijden terwijl dit niet langer de bedoeling is. Bewegwijzering is essentieel. Leveranciers komen vooral doordeweeks en zullen via de Bosrandweg gestuurd moeten worden om in Aalsmeer te komen. Hiervoor moeten tijdig borden staan om dit aan te geven. Dit zal worden besproken met de verkeerskundige zodat dit kan worden meegenomen in het bereikbaarheidsplan. Doel vanuit de ondernemers is om vindbaar, zichtbaar en bereikbaar te zijn. Er komt een verkeerscampagne voor dit gebied.

Communicatie
Er komt een (digitale) folder waarin uitgelegd wordt welke werkzaamheden wanneer plaatsvinden en op de website van Hovasz.nl worden regelmatig updates geplaatst. Daarnaast wordt er wekelijks een inloopspreekuur gefaciliteerd. Ook is er een omgevingstelefoon, waar altijd naartoe gebeld kan worden met vragen. De omgevingstelefoon is bereikbaar via 06 4339 8026.

Dura Vermeer wil de tevredenheid over de manier van communiceren tijdens de realisatie meten, om in de strategie bij te kunnen sturen. Daarvoor maken ze gebruik van Stakeholder Journey. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden, en ze nemen hierin ook graag de mening van ondernemers mee als belangrijke stakeholder. Inschrijven kan via: https://uwmeningtelt.nu/hovasz.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens