Op maandag 17 november hebben we alle Kamerleden onze menukaart aangeboden: een vijfgangenmenu met de belangrijkste ingrediënten voor een sterke, levendige en toekomstbestendige horeca. Met deze menukaart geven wij Den Haag een concreet, praktisch overzicht mee van de keuzes die nu nodig zijn om onze sector goed te kunnen laten functioneren.

We merken dagelijks dat regeldruk, stijgende kosten en onvoorspelbaar beleid ondernemers en medewerkers raken. Wij zetten daarom in op oplossingen die aansluiten op de praktijk. Deze menukaart helpt om die punten helder, concreet en gestructureerd op tafel te leggen.

Dit staat er op het menu

Onze menukaart bestaat uit vijf thema’s die bepalend zijn voor de ruimte om te ondernemen:

  • Ruimte om te ondernemen: minder regeldruk en werkbare regels.
  • Een werkbare arbeidsmarkt: wetgeving die aansluit op de realiteit van onze sector.
  • Eerlijk en voorspelbaar beloningsbeleid: balans tussen goed werkgeverschap en gezonde bedrijven.
  • Behoud van Nederland als aantrekkelijk toeristisch land: waaronder het terugdraaien van de btw-verhoging op logies.
  • Ondersteuning bij verduurzaming: haalbare en betaalbare stappen om te kunnen blijven investeren.

Wij blijven in gesprek

Met deze menukaart nodigen we Kamerleden uit om samen te werken aan beleid dat écht aansluit op onze dagelijkse praktijk.

Bekijk de menukaart

Heb je een vraag?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk advies? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens