Begin april is bekend gemaakt dat de volledig gerenoveerde tunnel Piet Heintunnel op 2 december 2022 open zou gaan voor weggebruikers. Helaas deelt de gemeente mee dat dat de openstelling van de Piet Heintunnel enkele weken wordt uitgesteld.

De gemeente informeert hier nu pas over, omdat eerst is onderzocht of de bevindingen van de laatste testen nog op tijd konden worden opgelost.

Testen

Uit de laatste testen is een aantal veiligheidsrisico’s naar voren gekomen dat niet op tijd kon worden opgelost. Het gaat bijvoorbeeld om de instelling voor het automatisch sluiten van de vluchtdeuren en de stabiliteit van de camerabeelden uit de tunnel op de schermen in de verkeerscentrale. De openstelling van de tunnel is daarom enkele weken uitgesteld.

Reisalternatief

Zolang de Piet Heintunnel dicht is, wordt aan reizigers geadviseerd zo veel mogelijk gebruik te maken van een reisalternatief als het openbaar vervoer, de (deel)fiets of de deelscooter. Mensen die afhankelijk zijn van de auto kunnen het beste buiten de spits reizen. De omleiding gaat via de Nieuwe Leeuwarderweg/IJ-tunnel (S116) of de Gooiseweg (S112).

De renovatie tot nu toe

De Piet Heintunnel was na bijna 25 jaar intensief gebruik toe aan een grootschalige renovatie. Eerst is een flinke technische ingreep gedaan om te zorgen dat tram 26 tijdens de renovatie door de tunnel kan blijven rijden. Vervolgens is gestart met het vervangen van de technische installaties als de ventilatie, camera’s en verlichting, het plaatsen van hittebestendige bekleding en het vernieuwen van de vluchtdeuren en waterafvoer. Ook is het asfalt in de tunnel geheel vernieuwd. De Piet Heintunnel is de eerste tunnel van Amsterdam die een volledig nieuwe bediening en besturing krijgt, later volgen de andere Amsterdamse tunnels.

Meer informatie

Inmiddels is de informatie op https://www.amsterdam.nl/projecten/tunnels/ aangepast. Als er vragen zijn kunt je deze richten aan tunnels@amsterdam.nl.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens