Onlangs is de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) opgericht. Want ondanks alle corona-problemen ontstaan toch zo nu en dan wel eens positieve zaken.

Na vorig jaar al gezamenlijk aandacht te hebben gevraagd voor strandpaviljoenhouders aan de Nederlandse Kust met betrekking tot de NOW-regeling via de acties “strandtenten in het NOW” en “Laat ons (be)staan”, is een mooie samenwerking ontstaan tussen alle strandondernemers langs de Nederlandse Kust.

1-loket functie, recht van opstal en flexibelere bebouwing

NKV heeft als doel de belangen van exploitanten te behartigen en mee te praten in landelijke en provinciale overlegorganen die zich buigen over het heden en de toekomt van de Nederlandse Kust. De NKV zal haar aandacht met name richten op belangrijke dossiers als de 1-loket functie voor ondernemers, het recht van opstal en flexibelere bebouwing. NKV zal hierbij nauw samenwerken met Koninklijke Horeca Nederland en Strand Nederland.

NKV heeft een bestuur gevormd. Als voorzitter is gekozen de heer Jasper Roord van Bloomingdale Beachclub te Bloemendaal aan Zee. Daarnaast hebben enkele bestuurders uit bestaande kustverenigingen in Nederland zitting genomen in het bestuur

De maatschappelijke betekenis van het strand zal de komende jaren nog verder toenemen. De verwachting is dat Nederlanders vaker voor een vakantie in eigen land zullen kiezen. Dit betekent dat de ondernemers daar goed op voorbereid moeten zijn. Met de oprichting van NKV hebben we hiermee een goede stap in die richting gezet.

De Nederlandse Kust Vereniging vertegenwoordigt samen met Koninklijke Horeca Nederland en Strand Nederland zo’n 340 paviljoens. De Nederlandse kust die zich uitstrekt over Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland en de Waddeneilanden. Ongeveer de helft van de strandpaviljoens hebben een permanent karakter en staan het hele jaarrond. De overige paviljoens zijn seizoensgebonden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens