Stichting De Groene Pluim stimuleert ondernemers in heel Nederland om duurzaam te ondernemen. Door hen te belonen!

Voldoe je als ondernemer ook aan een aantal criteria, dan ontvang je een Groene Pluim. Dat kost niets en levert je veel inspiratie, goede publiciteit en vooral een warm hart.

Toekomstbestendig ondernemen

Onder aanvoering van wethouder Ariane Zwarts is Gilze en Rijen een duurzaam pad ingeslagen. Bijvoorbeeld met het project voor ondernemers ‘Zon op Bedrijfsdaken’ maakt de gemeente zonne-energie aantrekkelijk voor ondernemers. Maar er is meer. Veel meer. Want veel bedrijven zijn heel actief met duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Alleen, ze vinden het zo normaal, dat ze het niet doorvertellen. En dat is zonde. Want juist door te vertellen en vooral te laten zien wat je gedaan hebt, kunnen andere ondernemers leren van jouw ervaring. En zo ontwikkelen we toekomstbestendig ondernemen verder in onze gemeente.

Landelijk initiatief

Via De Groene Pluim worden deze bedrijven in het zonnetje gezet. De Groene Pluim is een landelijk initiatief met inmiddels ruim 260 aangesloten bedrijven en 32 Groene Pluimhouders. Zwarts: “We weten dat er nog veel bedrijven in deze regio in aanmerking kunnen komen voor een Groene Pluim. Gooi de schuchterheid van je af en meld je aan.” Ondernemers die klimaatverandering aanpakken of moeite doen voor duurzame consumptie, die ondernemers verdienen de Groene Pluim.

Door aan te sluiten maakt een ondernemer automatisch deel uit van een groep ondernemers die positief van zich laat horen. Uiteraard leren en delen deze ondernemers hun kennis door interactieve kennissessies, bedrijfsbezoeken, events en het raadplegen van een database met best practices. Als richtsnoer gelden de global goals, ook wel SDG´s genoemd, van de Verenigde Naties.

Aanmelden?

Bedrijven in de gemeente Gilze en Rijen kunnen zich opgeven tot en met 25 december. Een beter kerstcadeau voor het nageslacht is nauwelijks denkbaar.

Overigens bedrijven die zich al eerder aangemeld hebben mogen dit weer doen, maar is niet persé noodzakelijk. Meld je aan via www.degroenepluim.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens