In het vanochtend gepresenteerde coalitieakkoord wordt voorgesteld om het lage btw-tarief voor logies af te schaffen. Daarmee stijgt het btw-tarief voor (hotel)overnachtingen van 9% naar 21%. De partijen zijn van plan hetzelfde te doen voor de btw op culturele diensten en goederen.

Wij vinden dit een heel slecht idee. Een verhoging van het btw-tarief zal de sector een nieuwe klap toebrengen die deze niet kan dragen. Daarnaast treft deze maatregel iedereen in de portemonnee en vrezen we dat hotelbezoek en uitgaan straks alleen nog te betalen is voor rijke mensen.

Wat gaan wij doen?

Wij hebben een persbericht verstuurd en zijn diverse Kamerleden aan het benaderen om onze zorgen te uiten. Daarnaast gaan we alle partijen - dus zowel de formerende als de oppositie partijen – een brief sturen om dit voorstel van tafel te krijgen. Maar daar laten we het niet bij. Naast ons spoedberaad vanochtend zitten we vanmiddag met een PA bureau om de vervolgstappen te bepalen. We laten het er niet bij zitten en gaan hiervoor de komende periode knokken!

Bekijk het persbericht

We zitten hier bovenop en blijven ons de komende tijd samen met onze partners inzetten om dit voorstel van tafel te krijgen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens