Van 2 februari 2024 tot en met 15 maart 2024 kan er gereageerd worden op de aangepaste Handhavingsstrategieën (Horeca (APV), Alcoholwet, Muziekgeluid). KHN dient een zienswijze in en we hebben via de informatiebijeenkomsten laten weten wat we ervan vinden. Het is belangrijk dat zoveel mogelijk ondernemers ook laten weten wat ze ervan vinden. In de bijlage een concept dat je naar eigen inzicht kunt aanpassen en indien van toepassing met persoonlijke ervaringen kunt aanvullen.

De complete informatie staat op Inspraak aanpassen handhavingsstrategieën horeca - gemeente Amsterdam. En via de button [Geef uw reactie] kun je reageren tot en met 15 maart a.s.

Doe dit uiterlijk 15 maart a.s. Gebruik de model zienswijze KHN

De gemeente wil de handhavingsstrategieën voor de horeca (Horeca (APV), Alcoholwet, Muziekgeluid) gaan aanpassen. Dit volgt op een eerdere aanscherping van de handhaving (schrappen coulance regeling) in het Wallengebied waartegen KHN Amsterdam al eerder een zienswijze heeft ingediend.

In de handhavingsstrategieën staan stappenplannen per type overtreding (bijvoorbeeld geen leidinggevende aanwezig of alcohol schenken aan minderjarigen). Bij elke overtreding staat de sanctie die volgt op de overtreding. En de sancties bij herhaalde overtredingen.

De belangrijkste aanpassingen:

  • Schrappen van de coulanceregeling;
  • De verjaringstermijn van een waarschuwing gaat van één naar twee jaar;
  • Meer ruimte voor maatwerk;
  • Het toevoegen van een hoofdstuk waarin het handhaven op de alcoholwet staat.

Voor vragen of hulp bij het maken van bezwaar
Neem contact op met een van de regiomanagers:
Nathalie ter Heide (06 12 25 54 79) / n.terheide@khn.nl
Eveline Doornhegge (06 51 49 07 09) / e.doornhegge@khn.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens