De gemeente heeft in mei en juni controles laten uitvoeren op het naleven van de regels op het schenken van alcohol aan 18+. Er blijken onduidelijkheden te zijn. KHN Edam-Volendam wil dit graag bij de horeca inventariseren.

We merken dat veel ondernemers een waarschuwingsbrief hebben gehad voor het mogelijk niet checken van het ID of het daadwerkelijk schenken van alcohol aan minderjarigen. Er zijn veel onduidelijkheden ontstaan en wij als bestuur KHN Edam-Volendam hebben het vermoeden dat er onterechte waarschuwingen zijn gestuurd en dat er niet wordt gewerkt zoals afgesproken binnen het project LEF en de afspraken daarover.

We hebben nu twee vragen:

  1. Zijn er ondernemers die terugkoppeling hebben gehad van de gemeente dat ze het goed hebben gedaan bij de controle en volgens de wet hebben gehandeld?
  2. Als je een waarschuwingsbrief hebt gehad ontvangen we graag een goede duidelijke kopie van die brief per mail op i.berkhoff@khn.nl of op 06 51 17 42 94 met jouw bevindingen erbij gezet.

Alles wordt vertrouwelijk behandeld

We gaan deze informatie verzamelen en analyseren en op 13 augustus met de gemeente bespreken in ons volgende overleg.

Hartelijk dank voor jullie medewerking!

Samen staan we sterk!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens