Net als andere gemeenten, heeft ook Deventer de wens en plicht om tijdelijke opvang-plekken te zoeken voor Oekraïense vluchtelingen. Er zijn twee locaties die vrij komen en zijn aangeboden voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen.

De gemeente Deventer heeft het bestuur van KHN Deventer gevraagd onderstaand bericht met jou als KHN lid te delen.

Beste horecaondernemer,

Graag wil ik u namens de gemeente Deventer informeren over het volgende.

Net als andere gemeenten, heeft ook Deventer de wens en plicht om tijdelijke opvang-plekken te zoeken voor Oekraïense vluchtelingen. Er zijn twee locaties dicht tegen de binnenstad van Deventer die vrij komen en zijn aangeboden voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het leek mij goed om u op de hoogte te stellen. Het gaat om de volgende panden:

Singel 9

Topicus heeft haar pand aan de Singel 9 aangeboden voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. Het gebouw komt vanaf volgende maand namelijk vrij. Na een aanpassing binnen het pand, worden hier maximaal 200 Oekraïense vluchtelingen voor zo nodig een jaar opgevangen.

Keizerstraat 78

In het pand aan de Keizerstraat 78 is kantoorruimte vrijgekomen, waar maximaal 40 Oekraïense vluchtelingen tijdelijk kunnen worden opgevangen. Het gaat hier om de ruimte boven het voormalige Filmhuis.

De gemeente Deventer wil graag meewerken om de panden op beide locaties geschikt te maken, voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen. Dit betekent dat beide gebouwen al op korte termijn moeten worden aangepast. Uiteraard informeert de gemeente ook de buurtbewoners en enkele bedrijven in de omgeving,

Mocht u vragen hebben of ideeën met ons willen delen, dan kunt u contact opnemen via communicatie@deventer.nl of telefoon 14 0570. Meer informatie over de hulp aan Oekraïense vluchtelingen vindt u ook op de site: www.deventer.nl/oekraine

Met vriendelijke groet,


Rob de Geest,
Wethouder

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens