In deze crisistijd zien cybercriminelen hun kans schoon om ondernemers op te lichten met nepmails, ransomware (gijzelsoftware) en hacks, waarbij misbruik wordt gemaakt van het coronavirus. KHN heeft signalen binnengekregen dat er phising-mails in omloop zijn gerelateerd aan de steunmaatregelen van de overheid voor getroffen ondernemers. 23 april organiseert het CCV daarom een gratis online training cybercrime voor ondernemers.

DigiD of EHerkenning

We zien een groei in het aantal corona-gerelateerde pogingen tot phishing, waarbij je op een link moet klikken en bepaalde gegevens moet invullen of met een bijlage die malware blijkt te bevatten. Let dus goed op als je e-mails ontvangt die lijken op e-mails van overheidsinstellingen over jouw aanvraag voor bijvoorbeeld de NOW-regeling. De officiële aanvragen zullen je vrijwel altijd vragen om gebruik te maken van DigiD of Eherkenning. Zeker als er bedrijfsvertrouwelijke informatie moet worden ingevuld.

Gratis online training cybercrime

Juist nu is het belangrijk om extra alert te zijn om te voorkomen dat ook jouw onderneming slachtoffer wordt van cybercrime. Daarom organiseert het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) in samenwerking met de regionale Platforms Veilig Ondernemen (PVO) een gratis online cybercrime training voor ondernemers.

Datum: donderdag 23 april 2020
Tijd
: 14.00-15.00 uur
Aanmelden? Via deze link

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens