KHN Delft wil graag een goed contact hebben met de lokale raadsleden en het Delftse college.

Dit doen we o.a. door het organiseren van een 'Kijkje in de keuken'. Tijdens dit kijkje kunnen de Delftse politici op een informele en laagdrempelige manier een beter beeld krijgen van de Delftse horecasector.

Op woensdag 12 oktober jl. vond de tweede editie plaats van een 'Kijkje in de keuken' en brachten we een bezoek aan 't Postkantoor, Stads-koffyhuis en Biercafé de Klomp. Na een gastvrij ontvangst door eigenaar Martijn Poot van 't Postkantoor kreeg de Delftse raad uitleg over het concept van 't Postkantoor gevolgd door een rondleiding achter de schermen. We eindigden het bezoek met een gesprek over 'hoe is de horeca sector nog rendabel te houden?'

Hierna verplaatste het gezelschap zich naar het Stads-koffyhuis, waar mede-eigenaar Roland Dijkman de urgentie van de evaluatie en herziening van het Delftse terrassenbeleid en terrasbotenbeleid uiteenzette.


De laatste stop is bierhuis de Klomp. Eigenaren Heleen Huis en haar partner Bart van Leeuwen voorzien alle deelnemers van een lekkere snack en dito biertje en delen hun ervaringen over de Corona periode en de gevolgen hiervan. Momenteel ervaren zij veel overlast van bezorgfietsers en scooters die door de Binnenwatersloot racen en geven de noodzaak aan van uitvoering van de rode loper.

Na afloop en de volgende dag kregen we enthousiaste reacties van de raadsleden. Ze vonden deze bezoeken erg interessant en gaven aan soms verbaasd te zijn over bepaalde zaken en daardoor anders naar de situatie te kijken nu. Door deze kijkjes ontstaat er meer begrip voor de branche en welke zaken allemaal op een horeca bedrijf afkomen.

We kijken terug op een geslaagd “Kijkje in de keuken”, waarmee we (nieuwe) raadsleden een verbeterd beeld van de Delftse horeca sector hebben kunnen bieden. Wil je ook bijdragen aan een “Kijkje in de keuken” en jouw bedrijf presenteren aan de Delftse politici? Meld je dan bij het bestuur via delft@khn.nl. Ook voor 2023 zoeken we weer twee x drie Delftse horeca bedrijven.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens