Meld actief diefstallen in openbare ruimtes van hotels in Amsterdam en Haarlemmermeer via 088-6615582.

De politie heeft de indruk dat rondtrekkende bendes veelvuldig diefstallen plegen in de publieke ruimtes van hotels. Denk hierbij aan de lobby, ontbijtruimtes, restaurant, bar, enz. Ook andere delicten komen voor.

De leden van deze bendes zijn in Nederland zonder vaste woon- of verblijfplaats. Uit analyse en ervaring is gebleken dat deze bendes ongeveer twee weken in een land verblijven en dan doortrekken naar het volgende land. Door dit verplaatsen is de pakkans gering. De politie Landelijke Eenheid dienst Infra heeft dit jaar en vorig jaar ervaring opgedaan en met succes aanhoudingen verricht van leden van deze bendes. Om succesvol tegen de bendes op te kunnen treden is snel acteren van het grootste belang. Het snel achterhalen van beschikbare informatie en/of beelden van de daders is essentieel. Het achterhalen van een kenteken van het voertuig waarmee de bende zich verplaatst is cruciaal om hen te kunnen opsporen voordat zij het land verlaten. Vaak zijn dit voertuigen met een Frans of Spaans kenteken.

Meld diefstal direct

Van 1 augustus 2022 tot en met 31 december 2022 start de politie in Amsterdam en Haarlemmermeer project, waarbij ze graag actief meldingen van diefstal uit hotels zo spoedig mogelijk willen ontvangen. Het project betreft alleen diefstallen in de openbare ruimte zoals balie/lobby en eetzaal. Alle andere diefstallen vallen buiten dit project.

Bel bij dit soort incidenten dus zo spoedig mogelijk: 088-6615582.

Je krijgt dan de dienstdoende coördinator aan de lijn. Hij/zij zal direct een politiemedewerker naar de locatie toesturen. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van de capaciteit van de politie op dat moment. Deze politiemedewerker zal informatie vragen die kan helpen met betrekking tot het achterhalen van de criminelen. Onderdeel daarvan kan zijn het vorderen van beschikbare camerabeelden. Dit vorderen kan op verzoek op schrift gesteld worden binnen een termijn van 3 dagen. De politiemedewerker die met je in contact treedt zal voornamelijk in burger gekleed zijn en zich legitimeren. Dit om te voorkomen dat gasten van het hotel gealarmeerd worden door het zien van een uniform.

Voor andere gevallen altijd het algemene nummer bellen: 0900-8844 of bij spoed 112.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens