Eigenaren Yvonne en Aart namen met veel trots een mooie bos bloemen en een heerlijke fles Bubbels in ontvangst vanwege de heuglijke gebeurtenis dat Café IJs de Jong en KHN al 25 jaren partners zijn. Ooit was hier het allereerste café van Haarlemmermeer Land- en Waterzicht gevestigd. Dat betekent dat er al ruim 170 jaar een horecabedrijf op deze locatie is gevestigd.

In 1960 namen IJs en Rikie de Jong het bedrijf over en startten Café De Sport. In 1996 neemt Aart het bedrijf over, geeft het de naam IJs de Jong en sindsdien zwaait hij er de scepter samen met Yvonne Breuer. In 2001 is het pand geheel in oude stijl herbouwt vanwege de slechte staat van het oude pand. Natuurlijk bestaan er talloze anekdotes in oude cafés, zo ook bij IJs de Jong. Ten tijde van de bouw werd gewerkt met een dikke laag schuimbeton als fundering. De huiskat had dat niet door en wilde erop springen, maar belande koppie onder in het nog natte beton. In allerijl werd de kat ‘gered, zat helemaal onder het schuimbeton, en er was maar één oplossing op en dat was de kat in de Ringvaart schoonwassen. Geschokte buurtbewoners dachten dat Aart een kat aan het verzuipen was en maakten ophef, maar gelukkig betrof het alleen het schoonspoelen van arme beest.

Café IJs de Jong is nog steeds een typisch bruin dorpscafé dat geschiedenis uitstraalt. Alle pluimage is er welkom, of je nou klein of groot bent, een stropdas of overall draagt, dorst hebt of gewoon een praatje wil maken. Met 2 klassieke biljarts en een aantal dartbanen is er altijd wat te doen, ook worden regelmatig live-optredens georganiseerd. Met een ruime parkeerplaats voor en naast de deur ben je er van woensdag t/m zaterdag van harte welkom vanaf 11.00 uur.