Op verzoek van de gemeente Coevorden brengen we graag het volgende project onder de aandacht.

Vincent van Gogh was hier! We weten het allemaal, maar we beseffen ons niet altijd hoe bijzonder dit was. Dat hij in ‘ons’ Zweeloo heeft rondgelopen en hier geschilderd heeft. In 2023 is het 140 jaar geleden dat van Gogh aankwam in Drenthe. Het moment is aangekomen om het verhaal over Van Gogh in Zuidoost Drenthe verder uit te dragen en zichtbaar te maken. De gemeenten Coevorden, Emmen en Hoogeveen, Provincie Drenthe, Drents Museum, Recreatieschap Drenthe en Marketing Drenthe willen samen met initiatiefnemers hiermee aan de gang en hebben project ‘Van Gogh in Drenthe’ in het leven geroepen.

Wat gaat er in 2023 gebeuren?

Natuurlijk zijn de plannen nog volop in ontwikkeling. Wat we nu al weten is dat het Drents Museum in het najaar van 2023 een grote tentoonstelling over Van Gogh heeft. Er wordt een (muziek)theaterstuk ontwikkeld en er komt een film over zijn Drentse periode. Om de plekken waar Van Gogh is geweest met elkaar te verbinden worden er een Van Gogh fiets- en wandelroute gemaakt en komen er arrangementen.

Subsidieregeling

Maar er komt meer… We willen graag samen met lokale instellingen en ondernemers het verhaal van Van Gogh gaan vertellen. Daarom zijn we op zoek naar uw ideeën. We willen die ideeën zo veel mogelijk bundelen en kijken of we de ideeën kunnen gaan uitvoeren. We zoeken daarbij naar een goede balans tussen aan de ene kant reuring en aan de andere kant het behoud van het oorspronkelijke karakter van ons gebied. In het voorjaar van 2022 komt een subsidieregeling beschikbaar voor lokale initiatieven. De voorwaarden voor die regeling zijn op dit moment nog niet bekend. In februari ontvangen geïnteresseerden van ons een uitnodiging voor een bijeenkomst in maart waar we u graag meer vertellen over dit initiatief.

Doet u mee?

Wilt u uitgenodigd worden voor de bijeenkomst, of wilt u nu alvast doorpraten over uw ideeën of heeft u vragen? U kunt contact opnemen met Elizabeth Stoit, projectleider Van Gogh Drenthe bij Marketing Drenthe: elizabeth.stoit@marketingdrenthe.nl

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens