Bekijk het dashboard van de provincie Noord-Holland met cijfers over toerisme. De provincie Noord-Holland heeft een aantal landelijke en regionale onderzoeken gebundeld.

Je krijgt inzicht in een aantal belangrijke indicatoren van toerisme zoals het aanbod in accommodaties, het aantal banen in de sector en het geeft ook inzicht in onze bezoekers (kenmerken en gedrag). Het bevat data over toerisme in de provincie Noord-Holland, waar mogelijk verder toegespitst op regionaal of gemeentelijk niveau. Daarbij kan er teruggekeken worden over meerdere jaren. Hiermee is het mogelijk om ontwikkelingen door de jaren heen te monitoren en ook om vergelijkingen te maken tussen verschillende sectoren of tussen verschillende gemeenten.

Ga naar het Dashboard

In dit dashboard is basis data van verschillende thema’s binnen toerisme opgenomen. Via bovenstaande tabbladen vindt u informatie over het aanbod aan verblijfsaccommodaties, werkgelegenheid in de sector en informatie over de bezoekers aan Noord-Holland. Dit gaat om de periode vanaf 2019 t/m heden. Het dashboard zal jaarlijks worden voorzien van nieuwe data. De peildatum geeft aan wanneer deze verversing heeft plaatsgevonden. Voor meer informatie over de gebruikte bronnen, klik je op de button ‘bronnen.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens