Organisaties van kleinere evenementen kunnen vanaf deze week subsidie aanvragen voor 2021. De provincie Overijssel opent de subsidieregeling voor bijzondere, kleinere sport- en cultuurevenementen, ondanks de onzekerheid over het doorgaan van de evenementen door corona.

Het afgelopen seizoen zijn vanwege corona veel evenementen afgelast. Het bedrag waarvoor een aanvraag kan worden gedaan, is maximaal 10.000 euro. De kosten van het evenement mogen niet meer dan 20.000 euro zijn. De provincie heeft 135.000 euro beschikbaar voor de subsidieregeling. “De provincie wil organisatoren juist in deze moeilijke tijden ondersteunen, en de kans bieden om volgend jaar een evenement te organiseren", zegt gedeputeerde Eddy van Hijum die economie in zijn portefeuille heeft.

Korte termijn
"Dat betekent dat er op korte termijn duidelijkheid moet zijn over de financiering. Het is bijzonder om te zien hoe organisaties – ondanks de tegenslagen van dit jaar – gemotiveerd blijven en zoeken naar mogelijkheden om hun evenement coronaproof door te laten gaan", aldus Van Hijum. De evenementenbranche is een van de zwaarst getroffen sectoren door de crisis. "Het zal niet makkelijk zijn, maar met deze regeling ondersteunen we de organisaties en al hun leveranciers om in 2021 door te kunnen", denkt Van Hijum.

Coronabestendig
Organisaties moeten in hun aanvraag aangeven hoe zij omgaan met de coronamaatregelen. Op die manier kan de kans dat het evenement doorgaat zoveel mogelijk worden vergroot. Tot 7 december 2020 kunnen organisatoren via deze link een subsidieaanvraag indienen via het subsidieloket op de website van de provincie Overijssel.


Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens