In oktober 2019 is Wouter de Waal van ZKA-Strategy, samen met ondernemers, raadsleden en andere geïnteresseerden, intensief ingegaan op de toeristische toekomst van Edam-Volendam.

En één ding bleek helder en duidelijk voor (bijna) alle aanwezigen: het is tijd om in gemeente Edam-Volendam werk te maken van toerisme!

Want ondanks landelijke groei en een ‘booming’ toeristische industrie op een half uurtje rijden van Amsterdam, lijkt de groei te stagneren. Bovendien brengt toerisme de inwoners niet alleen economische voorspoed, maar ook overlast, aantasting van de identiteit en verrommeling van de leefomgeving.

Toeristisch en Ondernemers Platform

Per november 2019 is het TOP begonnen, het Toeristisch en Ondernemers Platform. Gezien het idee voor een platform positief ontvangen was door de wethouder en de gemeenteraad, is op 7 november een motie aangenomen die het Toeristisch en Ondernemers Platform ondersteunt en middelen vrijmaakt voor de verdere uitvoering.

Hoe en wat

Nu rijst de vraag ‘wat’ en ‘hoe’. Hoe gaan we ons organiseren? Hoe gaan we geld bijeenbrengen om in actie te komen? Hoe gaan we om met de drie verschillende kernen? Maar ook wat komt er bij kijken om een toeristisch aanbod te realiseren waar straks onze kleinkinderen trots op zijn. In deze rapportage zal ZKA-Strategy stap voor stap toewerken naar antwoorden op deze vragen.

Toeristische rapportage Edam-Volendam 2021

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens