Op donderdag 11 april jl. heeft het bestuur van KHN Haarlem overleg gehad. Voorzitter Gijs Brands heeft ons verwelkomd in Van Beinum.

Enkele belangrijke punten uit het bestuursoverleg kun je onderstaand terugvinden.

Verruiming terrasregels
De afgelopen maanden is de gemeente bezig geweest met nieuwe regels voor terrassen, ter vervanging van de Algemene regels horecaterrassen 2016 en zijn deze door een besluit van het college op dinsdag 28 maart 2023 vastgesteld. Echter zijn er een aantal extra terrasregels toegevoegd die voor de ondernemers niet haalbaar zijn.

De schermen moeten nu overal mobiel en verplaatsbaar zijn en alles van het terras moet ‘s nachts verwijderd worden. KHN Haarlem gaat in gesprek met gemeente Haarlem hierover.

Horecaborrel Haarlem Jazz and More geannuleerd
Het bestuur is geconfronteerd met een bestuurslid dat wordt verdacht van ongepast gedrag en hiervoor wordt aangeklaagd. Inmiddels is deze persoon niet meer betrokken in het bestuur en beraden we ons op een gepaste reactie gericht op de situatie. Het bestuur heeft de kwestie besproken en we beraden ons op de vervolgstappen. In ieder geval is een van de gevolgen dat we afzien van betrokkenheid bij Haarlem Jazz and More en we geen horecaborrel organiseren.

Week van de nacht succesvol
Nachtwacht Haarlem heeft begin april de Week van de Nacht georganiseerd; een week lang programma’s over de Haarlemse Nachtcultuur met en voor de stad. Het was een succesvol programma met elke dat een leuk verschillend evenement. De evaluatie staat gepland, maar het is vooralsnog de bedoeling dit vaker te organiseren.

Heb je de Facebook van KHN Haarlem al geliked? Zegt het voort! Op www.khn.nl/haarlem volg je het laatste nieuws vanuit KHN Haarlem.

De volgende bestuursvergadering is op dinsdag 9 mei om 10.00 uur. Heb je onderwerpen of vragen die je per mail wil stellen zodat we het kunnen meenemen in de vergadering, laat het ons weten via haarlem@khn.nl.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens