Hierbij sturen wij je ter informatie de regels gemeente Maastricht 17 december 2020.

Regels over afhalen - Verstrekking van alcohol
Alcoholverstrekking vanuit een eet/drinkgelegenheid voor gebruik ergens anders is verboden.
Nu de eet/drinkgelegenheden dicht zijn, wordt alleen toegestaan dat alcoholhoudende drank wordt verstrekt mits in gesloten verpakking. Het is niet de bedoeling dat mensen op straat alcohol gaan nuttigen. Dus het verstrekken van glühwein en chocorum in niet afgesloten verpakking is niet toegestaan. Een beker met een deksel à la koffie-to-go is geen afgesloten verpakking.

Het is namelijk verboden dat mensen op straat alcohol drinken. Dus het verstrekken van glühwein en chocorum en andere alcoholische dranken in een niet afgesloten verpakking mag niet (vanuit een eet-/drinkgelegenheid of andere zaken met verstrekking take away).

Deze regels zijn via deze link te vinden.

Opruimen terrasmeubilair
Omdat de terrassen in ieder geval tot half januari niet geëxploiteerd kunnen worden, willen we u verzoeken om het terrasmeubilair, de schotten en de parasols op te ruimen, binnen op te slaan en in opslag te nemen. In de normale situatie wordt terrasmeubilair van straat- en pleinterrassen in de terrasvrije periode weggehaald en opgeslagen. De gemeente ziet graag dat dat terrasmeubilair is opgeruimd vóór de kerstdagen, zodat de stad kan worden beleefd zonder obstakels. We begrijpen dat dit misschien niet overal lukt. Probeer dan het terrasmeubilair zo netjes mogelijk op te ruimen. Het liefst binnen of op het gevelterras. De ruimte die in gebruik is genomen door de tijdelijke coronaterrassen moet in ieder geval vrij gemaakt worden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens