Worstel jij als horecaondernemer met (tijdelijke) overcapaciteit van je personeel door de huidige coronamaatregelen? Het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam kan met je meedenken.

Ze kijken in de regio waar jouw personeel (tijdelijk) ingezet kan worden en maken de verbinding tussen partijen. De voordelen? Behoud van je zorgvuldig opgebouwde personeelsbestand terwijl de loonkosten (deels) worden overgenomen door bedrijven die op dit moment werk voor jouw mensen hebben. Wil je meer weten over de mogelijkheden en voorwaarden, neem dan contact met hen op. De dienstverlening is kosteloos. Meld je hier aan en binnen 1 werkdag nemen we contact met je op. www.grootamsterdamwerktdoor.nl

Het Regionaal Werkcentrum (RWC) Groot-Amsterdam adviseert o.a. ondernemers over (tijdelijke) over- en ondercapaciteit. Ondernemers die op zoek zijn naar personeel om de juiste werknemers te vinden kunnen ook terecht bij het RWC. Dankzij de brede samenwerking van onder andere mkb, uitzendbureaus, UWV, gemeenten en vakbonden beschikken zij over een groot netwerk van bedrijven in de regio Groot-Amsterdam en hebben wz zicht op waar mensen nodig zijn. Door de samenwerking met het mbo kunnen we horecamensen gericht (om)scholen via verkorte modules. Lees hieronder het verhaal van Lennart, hij werkte jaren als kok en nu als hoofdconducteur bij de NS.

Lennart was kok maar is nu hoofdconducteur bij de NS: ‘Een geluk bij een ongeluk’

De horeca, reisbranche en culturele sector: allemaal krijgen ze harde klappen. Gelukkig bestaat er in Nederland het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam, waar je naartoe kunt als je ineens op straat komt te staan. Het gebeurde Lennart Ouwendijk (28), die als kok werkte bij Le Pub aan het Leidseplein in Amsterdam.

Kok wordt hoofdconducteur

Lennart werkt al drie jaar bij Le Pub als corona toeslaat. De horeca moet in maart 2020 voor de eerste keer haar deuren sluiten. De kok zit opeens thuis. Als hij hoort dat zijn contract niet wordt verlengd door de lockdown, moet hij op zoek naar een nieuwe baan. ‘Een geluk bij een ongeluk’, noemt Lennart het. “Ik was anders nog jaren bij Le Pub blijven plakken.”

Inmiddels werkt Lennart als hoofdconducteur bij NS. Een carrièreswitch waar hij hartstikke blij mee is. “Ik heb nu een jaarcontract en een goed salaris, ik werk op ‘normale’ uren, en het werk is uitdagend. Het is echt een stap vooruit.”

Een wonderlijke match

Dat hij in zo’n korte tijd een leuke, nieuwe baan zou vinden, kwam voor Lennart als een verrassing. “Ik ben online naar vacatures gaan zoeken. Het eerste wat ik dacht toen ik de vacature van hoofdconducteur bij NS zag, was: ‘dit lijkt me superleuk alleen ik voldoe vast niet aan de eisen.'”

Gelukkig voor Lennart bleek niets minder waar. Als hoofdconducteur bij NS moet je sociaal zijn, servicegericht, flexibel en je moet een MBO-opleiding niveau 4 hebben. Eigenschappen die hij als kok al drie jaar had getraind.

Hulp van loopbaancoach Marjan

Lennart heeft zijn nieuwe baan zelf geregeld, maar hij kreeg wel hulp bij het sollicitatieproces. “Ik ben heel goed geholpen door Marjan van Leeuwen”, vertelt hij. “Zij is loopbaancoach bij het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam en helpt mensen aan een nieuwe baan.”

“Marjan hielp me door de verschillende rondes van het sollicitatieproces heen. Heel fijn, want ik dacht dat het met één gesprek wel geregeld zou zijn. Nou, ik kwam er al snel achter dat dat niet zo was! Ik moest nog een capaciteitentest doen en ook een psychologisch gesprek was onderdeel van de sollicitatieprocedure bij de NS. Marjan wist precies hoe dat eraan toeging. Zo kon ik me iedere keer goed voorbereiden.”

Marjan: “Lennart wist ontzettend goed wat hij wilde waardoor al snel duidelijk werd dat hij goed als hoofdconducteur bij NS paste. Ik heb hem door het sollicitatieproces gecoacht. Dat was ontzettend leuk om te doen, want Lennart is echt geknipt voor die baan.” Herplaatsen gaat lang niet altijd zo makkelijk als bij Lennart. Marjan: “Ik kom regelmatig werkzoekenden tegen die nog los moeten komen van hun oude baan. Dan neemt zo’n zoektocht meer tijd in beslag. Geen enkel probleem natuurlijk, want ook in zo’n ‘rouwproces’ begeleiden we graag. Ook bieden we waar nodig een cursus aan, of zelfs een opleiding.” Marjan en haar collega’s van het Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam kennen veel goede en leuke werkgevers. “We hebben een uitgebreid netwerk waar werkzoekenden gebruik van kunnen maken. Hierdoor is de kans dat ze snel nieuw werk vinden groot. Vaak komen ze op plekken terecht waarvan ze zelf niet hadden gedacht dat ze er keihard nodig zijn. Dan hoor je achteraf hoe goed ze op hun plek zitten en zijn wij ook helemaal gelukkig!”

Pak aan die hulp!

Lennart is inmiddels helemaal blij met zijn baan als hoofdconducteur bij NS. Wil jij ook jouw kans op een nieuwe baan vergroten? Laat je kosteloos begeleiden door een loopbaancoach van Regionaal Werkcentrum Groot-Amsterdam. Het werkt zo:

  • Vraag een gratis adviesgesprek aan op www.grootamsterdamwerktdoor.nl
  • Je wordt binnen 1 werkdag teruggebeld
  • Je wordt vervolgens stap voor stap begeleid in jouw zoektocht naar een baan.

Hoe die begeleiding eruitziet is voor iedereen anders, want jouw proces is uniek en daar past de loopbaancoach zich op aan.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens