De Regionale Praktijkacademie Horeca College Weerribben-Wieden gaat eindelijk van start.

Dit initiatief opgestart door horecaondernemers in Steenwijkerland stond in maart 2020 klaar om te starten, toen corona roet in het eten gooide. Nu corona dit jaar weg is gebleven zijn de ondernemers met energie aan de slag gegaan om het Horeca College Weerribben-Wieden nu te starten.

Ook in Steenwijkerland hebben horecaondernemers al enige tijd last van een krapte rondom personeel. "Het is moeilijk nieuwe medewerkers te vinden en corona heeft daar niet aan meegeholpen, terwijl werken in de gastvrijheidsbranche zo’n leuk vak is”, zegt Miriam Slomp-Dekkers.

De 11 horecaondernemers in Steenwijkerland hebben samen met het Deltion College en Drenthe College een opleiding opgezet, waarbij de leerlingen een erkende BBL-opleiding volgen en 1 dag naar school gaan en 4 dagen werken. Ze hebben gegarandeerd een werkplek gedurende hun 2 - jarige studie, wisselen 4 keer van werkplek en doen daarom extra brede ervaring op. Tevens volgen ze extra regionale verdiepingsexcursies die door de ondernemers georganiseerd worden. Leerlingen die door de leerstof heenvliegen hebben ook de mogelijkheid om de opleiding versneld te volgen. In deze uitdagende periode is er ook extra coaching voor de leerlingen voor werk/studie en leven.

De opleiding wordt grotendeels betaald door de werkgever en de leerlingen ontvangen direct een goed salaris.

Huisvesting voor de leerlingen

"Wat dit concept verder nog uniek maakt is dat er indien gewenst ook de mogelijkheid wordt geboden van huisvesting in de regio. Waar leerlingen in andere plaatsen moeilijk huisvesting kunnen vinden heeft het Horeca College Weerribben Wieden dit geregeld voor haar leerlingen. En als ze ’s avonds laat niet meer naar huis kunnen met eigen vervoer, regelt de werkgever dat ze veilig worden thuisgebracht”, licht Miriam Slomp-Dekkers toe.

Er nemen op dit moment voldoende horecagelegenheden deel aan dit traject maar er bestaat de komende periode nog wel de mogelijkheid om in te schrijven voor deze opleiding. Inschrijving is tot 1 september mogelijk. Ook leerlingen die zich al bij het Deltion College of Drenthe College hebben aangemeld, maar nog geen leerwerkplek hebben kunnen zich melden voor dit unieke concept. Aanmelden kan bij: info@rpahorecacollege.nl en informatie is te vinden op de site: www.rpahorecacollege.nl of bij Miriam Slomp-Dekkers, 06 30 46 90 17.

Voor meer informatie over dit onderwerp verwijzen wij je graag naar de bijgaande nieuwsbrief.