Minister Grapperhaus heeft vorig jaar gelden beschikbaar gesteld aan veiligheidsregio's om samen met gemeenten voor ondernemers en instellingen een kostenvergoeding te regelen. In eerste instantie hebben we ingezet op het werken met polsbandjes. Dat was van korte duur.

Het bestuur KHN Utrecht heeft vorig jaar 2021 de overgebleven gelden geclaimd om te voorkomen dat het zou terugvloeien naar Den Haag. In samenwerking met de afdeling Economische Zaken gemeente Utrecht hebben we naar een regeling, een aanvraag voor zowel 2021 als Q1 2022 toegewerkt. En dat is gelukt!

Vergoeding kosten CTB

Als horecaondernemer heb je vaak extra kosten gemaakt door het controleren op het coronatoegangsbewijs (CTB). Als dit ook voor jou geldt, dan kun je bij de gemeente een vergoeding aanvragen voor (een deel van) de kosten. Dit kunnen kosten zijn als:

  • salaris voor werknemers die de bewijzen controleerden;
  • de kosten voor het aannemen van deze werknemers en
  • materiële kosten om de controle van het CTB mogelijk te maken.

Product - Coronabewijs bij horeca, cultuur en evenementen, subsidie aanvragen - Online loket (utrecht.nl)

  • Voor de periode 22 september tot en met 19 december 2021 kun je per aanvraag maximaal € 3.500 krijgen.
  • Voor de periode 26 januari tot en met 25 februari 2022 kun je per aanvraag maximaal € 1.750 krijgen.
  • Voor de periode 26 februari tot en met 26 maart 2021 kun je per aanvraag maximaal € 1.750 krijgen. Dit geldt alleen als je als ondernemer en organisatie vanwege het 1G beleid ook na 25 februari 2022 coronatoegangsbewijzen hebt gecontroleerd.

Let op: Je kunt vanaf 24 maart tot en met 19 april subsidie aanvragen voor tegemoetkoming in de gemaakte CTB-kosten.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens