Het veelgeprezen restaurant Den Uiver in Megen is door de rechtbank failliet verklaard. Het bedrijf, vernoemd naar de vele ooievaars die in Megen neerstrijken, was nog steeds goed bekend in de verre omgeving.

Het restaurant werd in 1972 geopend door de inmiddels overleden Harry Sprangers en zijn toenmalige vrouw Arna. Harry was gek van koken en kon in de keuken zijn fantasie de vrije loop laten. Hij presenteerde in die tijd al gemarineerde slakken, gegrilde kikkerbillen en maakte altijd een bijzondere twist aan zijn gerechten. Toenmalige grootheden als Willem Duijs en Paul van Vliet wisten de zaak te vinden. Ook bekende artiesten die in de Osse Lievekamp optraden gingen tevoren hun smaakpapillen laten verwennen door Harry en zijn team. Naar verluid heeft zelf de Chileense dictator Pinochet in den Uiver gegeten.

Na 30 jaar werd de zaak verkocht en Thony Suppers ging niet onverdienstelijk de scepter zwaaien. Hij wist het culinaire niveau te handhaven en aan te passen aan de tijd. Ook na de overname door Alexander Bout werd de zaak nog geroemd door o.a. het Brabants Dagblad. Vorig jaar nog schreven recensenten van die krant: “Den Uiver is een omweg waard. De historie is niet alleen voelbaar in het pand, maar ook in de bediening en de keuken. Jarenlange ervaring en samenwerking gaan hand in hand. Het levert een smaakvol diner op met gebruik van klassieke ingrediënten”. Ook het jaarlijks terugkerende 25-gangen menu was een belevenis waar culinaire liefhebbers naar uitkeken.

Nu het doek is gevallen is de zaak in handen van de curator. Of er een doorstart komt is nog onbekend.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens