Toen na de eerste fase van de coronacrisis in juni onze samenleving weer langzamerhand geopend werd heeft de gemeente Ommen, op ons verzoek, meegewerkt om, daar waar mogelijk was, de capaciteit van de horeca gelegenheden tijdelijk te vergroten door terrassen te verruimen.

Inmiddels is duidelijk dat we nog voor onbepaalde tijd met 1,5 meter regels te maken hebben, met alle beperkingen van dien. De coronacrisis gaat ook qua seizoen (herfst/winter) een nieuwe fase in. De gemeente Ommen begrijpt dan ook dat jij als horecaondernemer wellicht de behoefte hebt aan extra ruimte om jouw gasten te ontvangen.

Verlenging verruimde terras
Naar aanleiding van ons gesprek met de gemeente Ommen vorige week heeft het college van Burgemeester en Wethouders dan ook besloten dat de verlenging van het verruimde terras tot 1 april (en nee, dit is geen grap) 2021 is.

Tijdelijke overkapping of tent
Daarnaast heeft de gemeente Ommen gehoor gegeven aan onze oproep om, in strijd met het bestemmingsplan en het terrassenbeleid, tijdelijke overkappingen of tenten tot 1 april 2021 te gedogen. Wanneer je graag een overkapping of tent wenst te plaatsen, dan is de werkwijze dat je het plan van de tent of overkapping per mail dient voor te leggen aan Leonnard ten Brinke, leonnard.tenbrinke@ommen.nl van de gemeente Ommen. Leonnard overlegt op zijn beurt met de adviseur van de brandweer wat de mogelijkheden zijn en komt ter plekke kijken. Bijgaand vind je het document m.b.t. de richtlijnen voor tijdelijke terrassen in coronatijd en het gemeentelijk beleid omtrent terrassen.

Precario
Met betrekking tot het heffen van precario zal pas volgend jaar een besluit komen. Dit jaar is de precario in de gemeente Ommen kwijtgescholden.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens