Onderwerp van gesprek was de heropening van de terrassen. Rond de heropening zijn de volgende afspraken gemaakt.

  • Wat er gebeurt op het terras en de directe omgeving rondom het terras is voor de verantwoordelijkheid van ondernemer (en gasten). De gemeente rekent dan ook op ieders inzet wat betreft het volgen van de regels. Alleen op zo’n manier kunnen we samen een volgende versoepeling van regels tot stand brengen.
  • De landelijke richtlijnen wat betreft reservering, triage, het opnemen van contactgegevens en placering gelden. De registratie van de gasten dient voor eventueel contactonderzoek door de GGD 2 weken bewaard te worden, daarna dient dit vernietigd te worden.
  • Handhaving zal de coronaregels controleren en zich daarbij voornamelijk richten op de excessen. Verder is handhaving graag bereid om de horecaondernemers te ondersteunen waar nodig.
  • 18:00 sluiting betekent een leeg terras. Natuurlijk, wanneer er nog enkele gasten vlak na 18:00 bezig zijn het terras te verlaten dan is hier begrip voor, maar de bedoeling is om 18:00 dicht en leeg. Hou hier rekening mee wat betreft bestellen (bijvoorbeeld geen bestelling meer aannemen vanaf 17:45) en het tijdig laten betalen van de rekening. Indien gasten ondanks pogingen van de ondernemer daartoe niet willen vertrekken dan kan de ondernemer Handhaving voor ondersteuning inschakelen (via 0900-8844). Zeker de eerste dagen van de terrasopening zal Handhaving rond 18:00 uur zoveel mogelijk zichtbaar aanwezig zijn.
  • Ook bij excessen op het terras kan de ondernemer handhaving en politie inschakelen.
  • Studenten uit één huis vormen een huishouden. In de richtlijnen van gastontvangst kan de ondernemer aan enkele studenten vragen óf de groep één huishouden vormt. Laat ze hiervoor tekenen. Bij controle van handhaving zijn de individuele deelnemers van de groep aansprakelijk als ze liegen, wijs ze daarop. Bij geen handtekening is de ondernemer verantwoordelijk.
  • Het maximum van 50 bezoekers per terras geldt als per bedrijf. Indien er bijvoorbeeld tussen een gevelterras en een eilandterras een openbare weg ligt dat mogen er, uiteraard alleen als dit mogelijk is, wel 2 x maximaal 50 personen aanwezig zijn. Een voorbeeld hiervan is de Waag. Een eilandterras dat overgaat naar een terrasboot wordt als één terras gezien.
  • Net als vorig jaar: houdt rekening met de 1,5 meter en de routing van personeel, richting toilet en voor take-away.

Landelijke terrasregels: Plannen voor opening buitenterrassen eet- en drinkgelegenheden | Coronavirus COVID-19 | Rijksoverheid.nl

KHN protocol heropening buitenterras: KHN protocol heropening buitenterras versie 21 april 2021

Heb je vragen, bel met het Horecaloket op 14071.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens