D66-fractieleider Rob Jetten bracht op vrijdag 20 november, tijdens de Dag van de Ondernemer, een bezoek aan Hotel Theater Figi in Zeist. Jetten ging daar in gesprek met ondernemer Victoria Ruijs, KHN-voorzitter Robèr Willemsen en MKB-directeur Leendert-Jan Visser over ondernemen in deze coronacrisis. Door de huidige coronabeperkingen zag dit bezoek er anders uit dan normaal, maar toch was er ruimte voor een goed en inspirerend gesprek met de derde generatie Ruijs. KHN-voorzitter Robèr Willemsen is tevreden met de waardering voor alle horecaondernemers in Nederland die Rob Jetten met dit bezoek heeft uitgesproken.

Bezoek aan Hotel Theater Figi

Rob Jetten (fractieleider D66) kreeg bij Hotel Theater Figi een rondleiding om te zien welke werkzaamheden er achter de schermen plaatsvinden om de gast een ultieme beleving van een avondje uit te bieden in het hotel en theater. In 2016 kwam met Victoria Ruijs als directeur de derde generatie aan het roer in Figi. Ondanks de coronacrisis is creatief ondernemerschap bij Figi nog steeds volop aanwezig. In de congreszaal bekeken zij bijvoorbeeld de mogelijkheden en belemmeringen voor de 1,5 meter-opstelling. Naast de rondleiding gingen Jetten en Ruijs ook het gesprek aan over de (praktische) onmogelijkheden en onduidelijkheden waar de coronaregels voor zorgen.

Goed om de praktijk te kunnen laten zien

Ondernemer Victoria Ruijs: “Het was voor ons een eer om Rob Jetten te ontvangen in Figi. Het is goed dat Jetten in de praktijk kon zien wat voor effect de coronacrisis heeft op een groot horeca- en theatercomplex. En ook wat het betekent voor de ondernemer en de gewone mensen die werken in deze sectoren. Het is een zware tijd voor iedereen, en de overheid geeft wel steun, maar ze compenseren ons niet met 100%. Terwijl wij wel voor 95% door de overheid gesloten zijn, en dus 95% omzetverlies hebben. En de meeste kosten lopen gewoon door. Dit houdt niemand vol op de lange termijn. Daarnaast was het fijn om hem het belang van perspectief uit te leggen. Als je weet waar je naartoe werkt als ondernemer kan je veel hebben. Maar zonder toekomstvisie stort alles in. Ik hoop dat hij mijn boodschap meeneemt naar Den Haag, want daar hebben ze de touwtjes in handen.”

Jetten (D66) erkent belang steunpakketten voor sector

Rob Jetten: “De hardste economische klappen in de coronacrisis vallen in de cultuur-, horeca-, en evenementensector. In dit bedrijf komt dat allemaal bij elkaar. Ondernemers als Victoria Ruijs hebben een zware periode achter de rug en zien de toekomst met veel onzekerheid tegemoet. D66 zet zich in, voor en achter de schermen, voor ondernemers door steunpakketten te bouwen en regelingen te treffen. Het doel van mijn bezoek vandaag was horen wat er nog beter kan, maar ook wilde ik graag alle ondernemers in het zonnetje zetten, hen succes wensen en heb ik de hoop uitsproken dat we snel weer in alle vrijheid kunnen genieten van een diner, getapt biertje of een voorstelling.”

Ondernemers tonen veerkracht en passie

Ook KHN voorzitter Robèr Willemsen is enthousiast over het bezoek van Rob Jetten aan de horeca. “Het zijn ontzettend moeilijke tijden voor de branche. Ondernemers zetten de gezondheid van ons allen op 1 en komen ondanks de sluiting samen met hun team met prachtige creatieve initiatieven. Ze blijven knokken voor hun passie, hun bedrijf en medewerkers. Ze tonen ook in deze bittere tijden ondernemerschap, veerkracht en passie, en daar heb ik ontzettend veel respect voor. Dit bezoek is een klein lichtpuntje, waarbij de aandacht toch even positief op de kracht van het ondernemerschap wordt gelegd.”

Dag van de Ondernemer

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland, bedoeld om het ondernemerschap te vieren en ondernemers te bedanken voor hun lef en doorzettingsvermogen. Ondernemers zijn immers van ongekende waarde voor ons land: ze creëren groei en banen en dragen in hoge mate bij aan onze welvaart. Zij verdienen het om in het zonnetje te worden gezet. Sinds 2016 is het elke derde vrijdag van november de Dag van de Ondernemer.

Landelijke politici, gemeenten en brancheorganisaties hebben ondanks de coronamaatregelen gehoor gegeven aan de oproep van MKB-Nederland om op enige wijze een inhoudelijke bijdrage aan de Dag van de Ondernemer te leveren. Dat heeft geresulteerd in activiteiten op verschillende locaties door het hele land, maar ook online.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens