Het Nationale Kampioenschap Leermeester-Leerling is gewonnen door Rob Wijnen en Timon Verhees van Restaurant d'Ouwe Tramhalte in Duizel. De winnaars werden bekend gemaakt op de Horecava, waar de wedstrijd vandaag om 10:45 uur van start ging. De duo's bereidden een driegangenmenu en amuse.

Acht teams streden vandaag om de titel Leermeester - Leerling 2020, georganiseerd door Gastronomische Gilde. Het Nationaal Kampioenschap is een uitgelezen kans voor acht leermeesters en leerling duo’s om hun kwaliteiten op het gebied van productkennis, techniek, creativiteit én samenwerking te laten zien.

Elk team ontving een black box met daarin kingfish, scheermessen, kalfsentrecote, kalfssukade, peer en melkchocolade. De ingrediënten voor de amuse, die volgens jurylid Sjaak Jobse ‘binnen moet knallen’, brachten de kandidaten zelf mee. Nieuw dit jaar is dat de kandidaten ook zelf hun service meebrengen en dat de jury jureerd volgens de World Association of Chefs Societies. Extra scherp was de jury dit jaar op voedselverspilling.

De jury gaf punten voor smaak (50%), hygiene (5), mise en place (25%), presentatie (10%) en bereiding en techniek (10%). Wedstrijdsecretaris en keukenjury Waldrik Kremer: “Spannend tot het eind, want bij het dessert kan het verschil nog gemaakt worden.”

De jury bestond uit Sjaak Jobse, Marco Poldervaart, Marcel de Leeuw, Bert van Manen en wedstrijdsecretaris en keukenjury Waldrik Kremer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens