Maandagavond 13 november werd bij Sligro Food Group Purmerend de inspiratiesessie hospitality gehouden. De Sectortafel Hospitality presenteerde hier haar ambities voor de komende periode om aan de slag te gaan met het arbeidsmarktprobleem waarmee de sector te kampen heeft.

De gerenommeerde horecaondernemer en meesterchef, Ron Blaauw, fungeerde als de inspirator van de avond. Met zijn ondernemersverhaal en uitgebreide inzichten in de werking van zijn restaurant Ron Gastrobar, wist hij de aanwezigen te verrassen en te inspireren. Hij benadrukte het belang van niet alleen het aantrekken van nieuwe mensen, maar ook het koesteren van het bestaande personeel. Ron Blaauw werkt hierbij samen met coach Marco Wins.

De avond stond in het teken van het binden, boeien en behouden van medewerkers. De aanwezigen, zowel uit het bedrijfsleven als vanuit het onderwijs volgden in twee rondes interessante workshops.

Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) gaf een workshop over het verbeteren van jezelf als leerbedrijf, Lotte van Boxtel van Bambuu. Groeimakers en Eveline Colijn van Fort Resort Beemster vertelden over hoe je onderscheidend kun zijn in de werving van medewerkers, ROC Horizon College had 2 leerlingen met hun leermeester meegenomen om te vertellen over wat voor een leerling nu echt belangrijk is tijdens een stage en @bart melis van De Werf Veere B.V. (leerbedrijf van het jaar 2022) vertelde als echte praktijkman over zijn ervaringen. Naast de workshops was er nog aandacht voor het landelijke #hospitalitypact.

Het was al met al een waardevolle avond, waar weer zinvolle contacten zijn gelegd en mooie inzichten zijn opgedaan.

Meer weten over de sectortafels en onze ambities? Kijk op www.sectortafels.nl.