Hoewel Booking Nederlandse hoteliers veel heeft gebracht, zijn de machtsverhoudingen niet gelijk meer en zorgen fratsen (als dark patterns) voor steeds meer woede en onbegrip, aldus KHN. Met name de verplichte prijsafspraken zijn Nederlandse hotels een doorn in het oog. "Hoteliers moeten de vrijheid hebben om zelf de prijs te bepalen."

KHN-directeur Dirk Beljaarts zei het volgende over de bonussen: "Het lijkt goed nieuws, maar het is onbegrijpelijk dat Booking.com hoteliers in het nauw brengt ten tijde van crisis i.p.v. zelf een handreiking te doen, vervolgens 28 miljoen euro aan bonussen uitdeelt en daarna de beslissing maakt dat ze liever de overheidssteun terugbetalen dan de bonussen intrekken. Ik vind het echt ongehoord en zeer tekenend voor Booking.com. In feite betalen hoteliers nu de bonussen in plaats van gasten én belastingbetalers. Een pijnlijke situatie voor veel hoteliers, gezien het feit dat Booking.com gedurende de hele crisis geen enkele hand uitgestoken heeft”, aldus Beljaarts.

Lees hier meer.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens