In overleg met de gemeente Amsterdam hebben we iets ruimere regels kunnen realiseren voor het uitzenden van EK voetbal op je terras. Onderstaand de regels zoals de gemeente deze publiceert.

Tv-schermen op horeca-terrassen tijdens wedstrijden van het Nederlands Elftal vanaf halve finale (10 juli)

Je mag op een horeca-terras met een exploitatievergunning een tap en televisieschermen plaatsen voor het kijken van voetbalwedstrijden van Euro 2024 en een evt. huldiging van het Nederlands Elftal. Dit zijn de regels:

  • De tv-schermen mogen een kwartier voor het begin van een wedstrijd (of eventuele huldiging) aan.
  • Het terras sluit op de dag van halve finale en eventuele finale uiterlijk om 01.00 uur (dit mag ook als er een eerdere eindtijd in jouw vergunning staat).
  • Je richt de tv-schermen op het terras en niet naar buiten.
  • De buitentap is vlakbij de ingang van de zaak en de verkoop vanuit de tap en wachtrij voor de tap bevinden zich binnen de terrasgrenzen. Het schenken van sterke drank is niet toegestaan.
  • Je gebruikt bij voorkeur kunststof glazen (met inachtneming van milieuvoorschriften). Als Nederland in de finale speelt is glaswerk op terras verboden en zijn kunststof glazen verplicht.
  • Minimaal 1 persoon houdt toezicht op het terras en de directe omgeving en let daarbij op het vrijhouden van routes voor nood- en hulpdiensten.
  • Je informeert de buren met een brief of op de website.

Als het Nederlands Elftal niet doorgaat naar de finale, dan geldt dat een tap op het terras niet is toegestaan en gelden de reguliere sluitingstijden van het terras zoals in de exploitatievergunning staat.

Lees hier de regels die gelden zolang Nederland nog in het toernooi speelt.

Geen ontheffing sluitingstijden

Tijdens de wedstrijden van het Nederlandse elftal krijg je geen ontheffing sluitingstijden tijdens de wedstrijden.

Tv-schermen voor ‘public viewings’

Alleen vanaf de kwartfinale was het toegestaan om tv-schermen in de openbare ruimte plaatsen voor een 'public viewing' van voetbalwedstrijden van Euro 2024. Aanvragen voor een evenementenvergunning moesten vóór 26 april zijn ingediend.

Je vindt de regels van 27 maart die gelden als het Nederlands Elftal niet meer in het evenement staat en voor evenementen in het officiële besluit.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens