Horecaondernemers die bij RVO de Tegemoetkoming Vaste Lasten Q4 2020 hebben aangevraagd, dienen vóór 4 september te reageren op het vaststellingsverzoek voor het berekenen van de definitieve subsidie. Dit doe je door akkoord te geven of aanvullende gegevens in te vullen. De deadline stond eerst op 1 september maar is verlengd tot 4 september.

Reageer vóór 4 september 2021

Door een storing bij KVK kon een aantal ondernemers niet goed inloggen. De deadline stond eerst op 1 september maar is verlengd tot 4 september.

De TVL is toegekend op basis van een schatting van het omzetverlies. Voor de berekening van de definitieve subsidie zijn de werkelijke omzetcijfers voor oktober tot en met december 2020 nodig. Het is belangrijk om vóór 4 september akkoord te geven of aanvullende informatie te geven via mijn.rvo.nl/tvl. Doe je dit niet, dan neemt RVO zelf een zorgvuldig besluit.

Berekening definitief bedrag

Is het omzetverlies gelijk aan de opgegeven schatting? Dan ontvangt je als ondernemer de laatste 20% van de subsidie. Is het omzetverlies hoger, dan ontvangt je mogelijk een hogere subsidie. Is het lager, dan ontvang je minder dan 20% of betaalt je (een deel van) van het voorschot terug.

Als terugbetalen moeilijk is

Als na de vaststelling blijkt dat ondernemers moeten terugbetalen, zijn er ruime terugbetalingsmogelijkheden. Terugbetalen kan in 6 of 12 maandelijkse termijnen, zonder rente. Ook een persoonlijke betalingsregeling behoort tot de mogelijkheden. Meer weten over de mogelijkheden van een betalingsregeling? Kijk op: mijn.rvo.nl/tvl.

Vertraging uitbetaling TVL Q2

TVL Q2 2021 is 63.000 keer aangevraagd. Helaas duurt het verlenen van de subsidie voor TVL Q2 2021 langer dan de voorgaande periodes. Dit komt vooral omdat zowel startende én grote ondernemingen als mkb'ers nu tegelijkertijd kunnen aanvragen. Deze groepen hadden voor TVL Q1 2021 hun eigen aanvraagperiode. Ook zijn er aanvullende controles nodig om te controleren of ondernemers niet boven het maximale bedrag van de staatssteun komen. Omdat er meerdere TVL-regelingen zijn, wordt dit steeds relevanter. Haalt RVO de eerste termijn van 8 weken niet? Dan krijg je bericht dat ze de beoordelingstermijn met 8 weken verlengen. RVO doet er alles aan om die termijn in de praktijk zo kort mogelijk te houden.

TVL Q1: vóór 1 oktober 2021

De deadline voor het reageren op het vaststellingsverzoek voor de volgende TVL-periode, TVL Q1 2021, is 1 oktober.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens