Op donderdag 7 mei jl. heeft het bestuur van KHN Edam Volendam een bestuursvergadering gehouden. Wat kwam er zoal ter sprake?

Structureel overleg gemeente
Het bestuur heeft gemeente Edam Volendam gevraagd een structureel wekelijks online overleg in te plannen om de belangrijke lopende zaken te bespreken. Op deze manier kunnen we vinger aan de pols houden over de actualiteiten en middels korte lijnen onze zorgen delen.

Voor het eerste overleg zal de brief worden besproken die KHN heeft gestuurd namens de leden en de reactie die vanuit de gemeente hierop is gegeven. Daarnaast zijn er een aantal zaken gedeeld via de appgroep van de horecaondernemers. De meeste onderwerpen hiervan lopen al, maar de overige zullen worden voorgelegd aan de gemeente.

Overleg PX
KHN Edam Volendam heeft gemeente Edam Volendam gevraagd een overleg te initiƫren met gmeente, KHN en de PX Volendam om te bespreken hoe het in de toekomst ingevuld kan worden.

Toeristisch Platform
Het bestuur van KHN Edam Volendam heeft besloten een bedrag van 3.000 euro bij te dragen voor de opstart van het Toeristisch Platform. Het belang van het Toeristisch Platform is groot. Alle belangrijke partijen uit Edam en Volendam zitten hierbij aan tafel om het toerisme in Edam Volendam te kunnen aantrekken en stroomlijnen zodat alle ondernemers hiervan kunnen profiteren.

Richtlijnen openstelling horeca
Op 6 mei hebben we gehoord dat de horeca onder flink wat voorwaarden vanaf 1 juni weer open mag. De landelijke organisatie van KHN is bezig met het op een rij zetten van de voorwaarden en feiten. Wij als bestuur komen maandag 11 mei samen om te kijken welke richtlijnen wij kunnen opstellen als advies om het voor ondernemers en bezoekers zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Denk hierbij aan het gebruik van tijdsblokken en reserveringen. Wij zullen dit met jullie delen om te kijken of we eenduidig naar buiten kunnen komen. Communicatie en samenwerking met gemeente en handhaving is hierin erg belangrijk.

Op maandag 11 mei 2020 om 10.00 uur vergadert jouw bestuur weer. Heb je onderwerpen voor onze bestuursvergadering of vragen over bovenstaande? Laat het ons weten via edamvolendam@khn.nl.

Heb je de Facebook van KHN Edam Volendam al geliked? Zegt het voort!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens