Op donderdag 2 juli jl. heeft het bestuur van KHN Purmerend-Beemster vergaderd bij de Kozee Eten en Drinken, Koemarkt 28, Purmerend. Wat kwam er zoal ter sprake?

Gesprek gemeente update corona-maatregelen
Op maandag 29 juni is er overleg geweest met de gemeente Purmerend over de stand van zaken met betrekking tot de maatregelen rondom corona. De gemeente is tevreden over de manier waarop de ondernemers het invullen. Op een enkel incident na, zijn er geen klachten. De BOA’s en afdeling Handhaving zijn positief.

Komende maandag 6 juli is er een overleg met de gemeente Purmerend over hoe nu verder met de terrassen en de precario. Daar nemen we ook de verzoeken tot uitstel/afstel van betalingen richting de gemeente mee. De terrassen gaan nu redelijk, maar daar zijn we dan ook afhankelijk van. Wanneer het slecht weer is valt dat weg. De bezettingsgraad van hotels is nog heel laag.

Parkeren en bereikbaarheid
Nu het weer drukker wordt, zal ook parkeren in de binnenstad moeilijker worden. Deel de parkeermogelijkheden zoveel mogelijk met je bezoekers en via de website. Je kunt bijvoorbeeld deze link delen: https://purmerendwinkelstad.nl/bereikbaarheid/parkeren/

Terrassenbeleid
In bijgaand document vind je het concept Evaluatie Terrassenbeleid Purmerend periode 2012- 2019. Op 19 augustus gaan we hierover in gesprek met de gemeente. Heb je punten die wij hierover onder de aandacht kunnen brengen? Laat het ons weten via purmerend@khn.nl.

Tvl (Tijdelijke vergoeding vaste lasten)
De Tvl, opvolger van de Togs, geeft op basis van sbi-codes een vergoeding van maximaal 50.000 euro voor vaste lasten voor ondernemingen tot 250 werknemers. Lees meer op Rvo.nl. KHN heeft vernomen dat de Tvl niet functioneert naar verwachting. Heb je hier ervaringen mee? Laat het weten via purmerend@khn.nl

21 september bijeenkomst leden in Beemster
Vanwege de toekomstige fusie van de gemeenten Purmerend en Beemster willen wij de ondernemers in de Beemster informeren over de verschillende punten die hierbij aan de orde komen. Denk hierbij aan:

  • Terrassenbeleid en precario; Beemster heeft geen terrassenbeleid, Purmerend wel.
  • Leerbedrijven/stagiaires; zijn de ondernemers leerbedrijf en hebben ze stagiaires en van welke scholen.
  • Gemeente Purmerend is bezig met het invullen van de Economische visie waarin ook een toeristisch beleid geschreven Hoe denken de ondernemers in Beemster hierover.

Heb je punten die je als ondernemer uit de Beemster graag besproken wil hebben? Laat het ons weten via purmerend@khn.nl en zorg dat je aanwezig bent op 21 september vanaf 16.00 uur. Locatie in de Beemster volgt!

Leden KHN Purmerend-Beemster
Het bestuur van KHN Purmerend-Beemster wil graag de belangen behartigen van zoveel mogelijk horecaondernemers. Samen staan we immers sterk. Nieuwe leden zijn dus van harte welkom. Ken je een horecaondernemer die openstaat voor het lidmaatschap, laat het ons weten via purmerend@khn.nl. Wij gaan dan langs voor een gesprek met een interessant welkomstpakket!

7 oktober ledenvergadering KHN Purmerend-Beemster
Op woensdag 7 oktober vanaf 10.30 uur hebben we de ledenvergadering gepland. Deze ALV was eerder in maart gepland, maar hebben we vanwege het coronavirus moeten verzetten. Je krijgt deze ochtend meer te horen over de activiteiten van 2019 en 2020 en de plannen voor 2021. Graag horen we van je wat we voor je kunnen betekenen!

Tevens hoor je van ons meer over de financiën tijdens de algemene ledenvergadering. Maar lang zullen we het niet over de cijfertjes hebben. Veel liever gaan we met je in gesprek onder het genot van een kop koffie!

Het bestuur van KHN Purmerend-Beemster heeft 2 september de volgende bestuursvergadering. Punten voor deze vergadering kun je aanleveren via purmerend@khn.nl.

Facebook KHN Purmerend-Beemster
Heb je onze Facebookpagina al geliked? Klik hier.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens