Het horecabeleid wordt regelmatig aangepast. De manier waarop dit nu in Geldrop-Mierlo is aangepakt, is bijzonder. In goed overleg met de horeca is het beleid op een aantal punten aangepast.

Afgelopen donderdag vond de presentatie plaats van het aangepaste beleid. Hier waren Richard Pors en René Bunders namens de horeca en waarnemend burgemeester Schmalschläger bij aanwezig. Het was haar laatste klus voor onze gemeente.

Rene Bunders: “Er moest iets veranderen, bleek wel toen De Gammele Geit (een klein kroegje in Geldrop) een dwangsom van 6000 euro had gekregen voor het schenken van alcohol aan een minderjarige. Zo’n bedrag kan voor zo’n kleine horecaonderneming echt een doodsteek zijn. Bij de ontwikkeling van een nieuw horecabeleid werd vanuit de gemeente aangegeven dat zij een evaluatie wilden maken over het beleid tot dan toe. Wij hadden een beter plan: de horecaondernemers van Mierlo en Geldrop zélf te betrekken bij het vormen van een nieuw beleid. We hebben samengewerkt aan een nieuw beleid. Het is voor het eerst in Nederland dat de gemeente heeft samengewerkt met horecaondernemers aan dit beleid, waardoor het nu voorliggende beleid door zowel horeca als gemeente geaccepteerd is. Daar zijn we heel trots op. Wij moeten doen wat erin staat, maar voor ons betekent het ook dat er niet meer wordt gezeurd over punten en komma’s: iedereen weet waar ze aan toe zijn. Ik zou het iedere gemeente aanraden: zij krijgen inzicht in wat er speelt in de horeca en het uitvoeren en handhaven wordt makkelijker voor gemeenten. Win, win situatie toch?!”

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens