De samenwerking tussen de op het strand actief zijnde partijen is geïntensiveerd. Strandondernemers exploiteren in dermate bijzondere omstandigheden dat de expertise van deze verschillende organisaties heel goed gecombineerd kunnen worden.

Onderstaand worden een aantal actualiteiten gedeeld namens de drie samenwerkende partijen.

Door 120 strandpaviljoens gebruik gemaakt van de overwintering

Liefst 120 strandpaviljoens hebben afgelopen winter gebruik gemaakt van de mogelijkheid om te blijven staan op het strand en te ‘overwinteren’. Ondanks de flinke stormen en het hoge water kunnen we concluderen dat dit een succesvolle kostenbesparende mogelijkheid is geweest. Voor zover ons op dit moment signalen hebben bereikt heeft de overwintering geen negatieve gevolgen opgeleverd en zijn ondernemers hierdoor minder slecht de crisis uit gekomen, hartelijk dank aan eenieder die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

Organisatie en samenwerking strandseizoen 2022 in voorbereiding

In 2022 zullen bijeenkomsten en activiteiten weer opgepakt kunnen worden en kijken we ook uit naar jullie exploitaties die weer feesten, partijen, bedrijfsuitjes en sportbijeenkomsten kunnen gaan accommoderen.

De volgende bijeenkomsten staan onder andere op het programma:

  • 7 april 2022 10.00 – 15.00 uur De Landelijke Stranddagen in Westland bij Strandpaviljoen Zomertijd
  • 28 juli 2022 Strandverkiezingen 2022 Beste Paviljoen / Schoonste Strand

Wordt ook plasticvrij op je terras

Het verbod op gebruik van ‘single used plastics’ krijgt steeds meer waarde in de vorm van best practices en imagoverbetering. Consumenten waarderen het tegengaan van milieuvervuiling en zwerfafval. Wil je hier ook actief toe bijdragen, meld je dan aan op Plasticvrij Terras en laat zien dat je actief mee doet aan een gezonder en schoner milieu. Beachclub Bloomingdale in Bloemendaal aan Zee behaalde goede publiciteit door zich te confirmeren aan de richtlijnen van een plasticvrij terras, zie hier dat bericht.

Samenwerking gaat niet zonder ondersteuning van de strandpaviljoens

Nu de Nederlandse Kust Vereniging (NKV), Strand Nederland en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) hebben laten zien dat ieder vanuit haar eigen kracht, expertise en netwerk een bijdrage levert aan de belangenbehartiging van de strandondernemers is het belangrijk dat je dit als ondernemer waardeert in het aansluiten en financieel ondersteunen van de verschillande organisatie van jouw bedrijf. Via onderstaande links kun je je aanmelden:

Wil je meer strandnieuws lezen, kijk hier.

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens