Noteer alvast donderdag 21 maart voor het evenement Den Haag Werkt!

De Haagse economie bloeit als nooit tevoren. Dit stelt ondernemers voor nieuwe uitdagingen. In veel sectoren is er een schreeuwend tekort aan personeel. Vooral in de bouw en techniek, in zorg en welzijn, in de ICT, in de detailhandel, in de horeca, de hospitality en in de transport en logistiek zijn veel extra arbeidskrachten nodig; knappe koppen en gouden handen.

Op 21 maart is de lancering van het evenement Den Haag Werkt! Dit evenement:

  • biedt perspectief Den Haag Werkt! biedt ondernemers informatie en doet u een handreiking om uw vacatures op te vullen. U maakt kennis met wat de gemeente en intermediairs hiervoor ontwikkelen en u kunnen bieden.
  • activeert Samen met onderwijsprofessionals en intermediairs bedenkt u oplossingen voor een toekomstbestendige arbeidsmarkt in Den Haag en de regio. Wat gaat er goed en wat kan er beter? Uw kennis en ideeën mogen niet ontbreken.
  • vergroot uw netwerk Den Haag Werkt! is de plek waar u als ondernemer andere ondernemers ontmoet: uit uw eigen sector en uit andere sectoren. Allen ondernemers met dezelfde uitdaging: hoe kom ik aan goed personeel in tijden van krapte op de arbeidsmarkt? Leren van elkaar is het devies.

Programma
Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

Ondernemersontbijt: 08.00 - 09.30 uur
Den Haag Werkt! start met het spetterende ondernemersontbijt. Een beproefd concept waar ondernemers elkaar inspireren. Tijdens het ontbijt gaan ondernemers in gesprek over onder meer de thema's van de dag, te weten:

  • de werkgever van de toekomst
  • gluren bij de buren: wie of wat kan ik betekenen voor en overnemen van de ander?
  • meet & match

Ochtendprogramma: Aan de slag! 10.00 - 12.00 uur
Na de feestelijke lancering van Den Haag Werkt! is het "de handen uit de mouwen". Met collega-ondernemers, vertegenwoordigers uit het onderwijs, kennisinstellingen en brancheorganisaties bedenkt u aan werktafels concrete oplossingen om de Haagse arbeidsmarkt verder te versterken.

Middagprogramma
In de middag is Den Haag Werkt! dé ontmoetingsplek voor zowel ondernemers en werkgevers, als voor werkzoekenden en jonge talenten die zich oriënteren op de arbeidsmarkt. Het programma bestaat uit vier tracks:

  1. Ondernemersplein Dit is dé ontmoetingsplek van Den Haag Werkt! Wandel over het Ondernemersplein met de vele stands waar tal van bedrijven zich presenteren, drink een cappuccino in de Rabo Lounge, verbreed uw netwerk en laat u informeren door intermediairs over de mogelijkheden van arbeidsmarktbemiddeling, jobcrafting, leerwerkplekken en bijvoorbeeld laagdrempelige applicaties zoals 'Hallo-werk'. Kortom de plek voor meet & match.
  2. Inspireren en kennis delen tijdens masterclasses en werkateliers Om vraag en aanbod beter op elkaar te laten aansluiten is creativiteit nodig. Steeds meer bedrijven zijn vindingrijk en spelen met innovatief personeelsbeleid in op wat nodig is voor de toekomst. Ze wisselen hun medewerkers uit met andere branches en bedrijven of weten via online-tools hun medewerkers met succes bij te scholen. Leer in diverse interactieve classes en ateliers van inspirerende en succesvolle methoden.
  3. Dragons' Den In een pitch van 7 minuten presenteert u uw organisatie of bedrijf aan een geselecteerde groep talenten: het arbeidspotentieel van morgen. Mbo'ers en hbo's die bruisen van ambitie en dit studiejaar hun opleiding afronden, maar ook gedreven professionals die inmiddels al werkervaring hebben opgedaan en elders hun carrière willen voortzetten. Sla uw slag en kom tot een match met misschien wel uw nieuwste medewerker.
  4. Programma +500 Op de eerste editie van Den Haag Werkt! is er speciale aandacht voor het +500 programma van de Gemeente Den Haag. Een programma waarbij er per jaar 500 mensen die een afstand tot de arbeidsmark hebben, aan het werk worden geholpen bovenop wat de gemeente nu al doet. De afgelopen maanden zijn er 50 kandidaten voorbereid op hun volgende stap. Deze werkzoekenden staan in de startblokken om uw team en bedrijf te komen versterken. De kandidaten krijgen op Den Haag Werkt! de gelegenheid om met potentiële werkgevers in gesprek te gaan en zich zo te oriënteren op de arbeidsmarkt. Misschien ontmoet u uw ideale kandidaat en maakt u een match!

Voor meer informatie: www.denhaagwerkt.nu.

Ik kom naar Den Haag Werkt!
Ja, ik kom op 21 maart (gratis) en ontvang binnenkort graag een uitnodiging met een gedetailleerd programma.

Ik lever een bijdrage aan Den Haag Werkt!
Er is ruimte voor u of uw organisatie om ook zelf bij te dragen aan een of meerdere programmaonderdelen tijdens het middagprogramma van Den Haag Werkt! Klik hier om uw bijdrage in te dienen.

Den Haag Werkt! is een initiatief van de Economic Board The Hague, World Forum, de gemeente Den Haag en Rabobank Regio Den Haag.

Direct advies nodig?

KHN-leden bellen 0348 48 94 89 van ma t/m vr 8.30 tot 17.00 uur, mailen naar info@khn.nl, of stellen hun vraag via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens