Het Ministerie van Justitie en Veiligheid heeft de regeling bedrijvenschade coronarellen opgesteld. Zijn de ramen, overkapping of het meubilair van jouw horecazaak vernield door relschoppers? Via de regeling kun jij schade verhalen die je niet vergoed krijgt via een verzekering.

De meeste ondernemers zijn verzekerd voor deze schade. Heb jij schade? Meld je dan in de eerste plaats bij jouw verzekeraar. Als er vervolgens nog schade resteert die niet wordt vergoed, dan kun je een beroep doen op de regeling.

Uitzonderlijke situatie

De regeling is er zowel voor ondernemers die verzekerd zijn, maar onvoldoende dekking hebben en daardoor niet het hele bedrag aan schade vergoed krijgen. Voor ondernemers die verzekerd zijn, maar eigen risico hebben op hun polis. En voor ondernemers die niet verzekerd zijn voor de opgelopen schade. Grapperhaus: “Het is niet vanzelfsprekend dat de overheid in dit soort situaties bijspringt. Het gaat hier echter om een zeer uitzonderlijke situatie, in een uitzonderlijke tijd, die voor geen van de betrokkenen was te voorzien. Dat maakt dat we in deze specifieke situatie nu zeggen: hier springen we als overheid bij.”

Aanvraag indienen

Je kunt de tegemoetkoming aanvragen vanaf 1 april 2021 tot 14 juni 2021 bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het loket is bereikbaar via www.rvo.nl en via 088 042 25 00.

1 miljoen euro schade

Bij de avondklokrellen op verschillende plaatsen in het land is voor zo'n 1 miljoen euro aan schade toegebracht. De meeste schade betreft glasschade en schade aan de inventaris. De totale schade van de ongeregeldheden voor ondernemers is groter, omdat niet alle getroffen mkb’ers verzekerd zijn of hun risico volledig hadden afgedekt. Veel schade is voorkomen doordat winkeliers in onrustige gebieden hun puien tijdig konden aftimmeren. Het Verbond gaat met de overheid kijken naar mogelijkheden om schade als gevolg van criminaliteit met meer succes te kunnen verhalen op de daders.

Lees ook

Avondklokrellen: KHN Verzekeringen geeft preventietips

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens