We krijgen veel vragen van leden over de betaling van met name Buma en Sena. Als je gedwongen dicht bent en geen muziek draait, hoe zit het dan met de muziekrechten?

Natuurlijk is KHN het gesprek aangegaan met de vertegenwoordigers van de muzikanten, componisten, filmmakers etc. Ook zij hebben te maken met hun leden (rechthebbenden) en met name de culturele sector wordt ook heel hard geraakt door de corona-crisis. In feite zijn/worden alle optredens en evenementen gecanceld en het is de vraag wanneer zij weer kunnen optreden. In die zin zitten we met elkaar in het zelfde schuitje.

Wat hebben we met Buma, Sena en Videma afgesproken?

KHN is meteen met Buma, Sena en Videma in overleg gegaan om te bekijken of er een restitutieregeling moet komen. We praten verder op het moment dat duidelijk is geworden hoe lang de gedwongen sluiting heeft geduurd en wat de omvang van de geleden schade is. Net zoals de horeca doet ook de culturele sector, waar de rechthebbenden van Buma/Sena/Videma deel van uitmaken, een beroep op de overheid om de schade die geleden wordt als gevolg van het coronavirus te compenseren.

Kortom, we zitten ook op deze bal. Wordt vervolgd!

Direct advies nodig?

We zijn ma t/m vr van 9.30 tot 16.00 uur telefonisch bereikbaar op 0348 48 94 89. Je kunt ook mailen naar info@khn.nl of je vraag stellen via het contactformulier.

Liever uitgebreider en persoonlijk contact? Maak dan een afspraak voor een online adviesgesprek via dit formulier.

Contactgegevens